MENI

Istanbul: Pogledajte kako su navijači i policija napali navijače Zvezde (VIDEO)

Završilo se tragično. Navijač Crvene zvezde Marko Ivković zvani Jagoda (25) iz Zemuna ubijen je u Istanbulu, kad su turski huligani napali grupu od 400 Zvezdinih navijača, koji nisu uspeli da uđu u halu Abdi Ipekči da prisustvuju meču Evrolige. Za sada još uvek nisu poznati svi detalji, ali ono što je jasno jeste da je svemu prethodila katastrofalna organizacija turskog tima.



Navijači Crvene zvezde, kojih je bilo oko 400, nisu mogli da uđu u dvoranu jer im domaćin to nije dozvolio, a potom su navijači Galatasaraja napali 'Delije' ispred hale 'Abdi Ipekči'

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) podlegao je povredama posle napada pristalica Galatasaraja uoči meča u Istanbulu.

Za sada još uvek nisu poznati svi detalji, ali ono što je jasno jeste da je svemu prethodila katastrofalna organizacija turskog tima.



Dok je u toku bio meč između Galatasaraja i Crvene zvezde, ispred hale su navijači Galatasaraja kamenicama i bakljama gađali navijače crveno-belih, a došlo je i do fizičkih sukoba. U opštoj tuči, Ivković je zadobio smrtonosne povrede nožem.

Policija je brzo intervenisala, a turski "Hurijet" piše da su srpski navijači, napuštajući prostor oko hale, demolirali nekoliko vozila i izloga.

Tokom utakmice koju je Galatasaraj u usijanoj atmosferi dobio posle dva produžetka sa 110:103, navijači turskog kluba u nekoliko navrata skandirali su: "Kosovo, Kosovo".


Generalni konzulat Srbije u Istanbulu potvrdio je sinoć da je navijač Crvene zvezde dobio teške ubodne rane i da je odmah prevezen u bolnicu, gde je preminuo usled posledica povrede. 


"Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo", izjavio je konzul Zoran Marković.

On je čitav incident označio kao "gest neprijateljstva" i rekao da je organizacija bila minimalna.

"Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam", rekao je Marković.

Нема коментара:

Постави коментар