MENI

MISTERIJA: Veliki bljesak na nebu iznad Urala (VIDEO)

Novi meteor, vanzemaljci ili vojna vežba? Meštani su u dilemi i neverici šta se krije iza neverovatno jasnog narandžastog svetla koje je obasjalo je nebo iznad Urala. Fenomen je zabeležen i na video snimcima, a prilog na tu temu emitovao je i popularan TV kanal Rusija danas.




Meštani oblasti Sverdlovsk zabeležili su bljesak na brojnim video snimcima, a naučnici i nadležne državne službe se još muče da pronađu objašnjenje nesvakidašnjeg događaja.

Bljesak je trajao desetak sekundi, a jedan od vozača zabeležio ga je kamerom iz svog automobila, kasnije ga je postavio i na YouTube. Nakon toga veliki broj ljudi se javio da kaže da su videli misteriozno svetlo.

To potvrđuje i snimak koji su mobilnim telefonom napravili tinejdžeri.


Ruski mediji preplavljeni su različitim objašnjenjima tog fenomena - i kreću se od onih da je u pitanju novi meteor poput onog koji je prošle godine pogodio Sibir i povredio više od hiljadu ljudi, do onih drugih da je u pitanju vojna vežba u regionu.

Lokalne zdravstvene službe nisu izvestile o bilo kakvim nesrećama u vezi sa tim događajem, a nije zabeležen ni zvuk eksplozije.

Sa druge strane, astronom Vadim Krušinski odbacuje te teorije i smatra da je takvu svetlost moglo da izazove samo lansiranje rakete u svemir, izveštava Russia Today.

Нема коментара:

Постави коментар