MENI

Najbolji lek protiv prehlade

Foto: imagerymajestic/freedigitalphotos.net
Najbolji lek protiv prehlade i povišene telesne temperature je odmor, savetuje nemački zdravstveni časopis Naturartz u najnovijem broju. Dve čarobne biljke za odvraćanje virusa i bakterija i jačanje imunog sastava su ren i luk.

Budući da uzimanje lekova za snižavanje temperature može subjektivno da poboljša stanje, pacijenti se često osete bolje pa ustanu iz kreveta i nastave sa svakodnevnim aktivnostima, pa se ne odmore dovoljno. Visoka temperature važna je u borbi protiv infekcije.

Kako bi telo dobilo što više vitamina i sekundarnih proizvoda biljaka – zaštitnih hemikalija koje proizvode biljke, a imaju lekovita svojstva za ljude preporučuje se mnogo voća i povrća.

Dve čarobne biljke za odvraćanje virusa i bakterija i jačanje imunog sastava su ren i luk.


Kako izlečiti prehladu za jedan dan1. Ovaj napitak je prirodna zamena za popularan „Coldrex i „Ferveks“, koji možete napraviti sami bez odlaska u apoteku, a koji je jednako efikasan da ne kažem i bolji.

Ako osećate

U 1,5 litar prokuvane i ohlađene do sobne temperature vode dodajte 1 supenu kašiku krupne (poželjno morske) soli, sok od jednog limuna i 1 gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu u sebi poseduje šumeća tableta ili vitamin C u prahu. Po želji mozete zasladiti kašikom meda. Dobro promešajte i popijte ovaj rastvor u roku 1,5 sata. Po potrebi ponovite jos jednom.
prve simptome prehlade ili gripa uradite sledeće.


2. Kod prvih simptoma prehlade odlično pomaže i ovaj recept.
Ugrejte 100 ml crnog vina, dodajte u njega 1/4 kašikice mlevenog bibera i 1 kašiku meda. Promešajte i popijte toplo pred spavanje.


3. I treći, provereni recept, koji sam takođe isprobala na sebi i koji je 100% efikasan.

lek protiv prehlade i kaslja - vruce pivo sa medomPoznati lek protiv prehlade i kašlja – vruće pivo sa medom.

Ne može se reći da je ova mešavina ima prijatan ukus, ali veoma je efikasna!
Flašu piva od 0,5 l (tamnog ili svetlog) naspite u u šerpicu i ugrejte, da bude vruće. Skinite sa vatre i dodajte 2 kašike meda i prstohvat cimeta i karanfilića i promešajte. Pijte u toku večeri, pred spavanje, malim gutljajima. Posle lezite u krevet.

Moram reći da je ova smesa ima prilično neprijatan ukus, ali kod prehlade, gripa i kašlja deluje veoma efikasno.

Ovaj napitak omekšava  i smanjuje kašalj, poseduje anti inflamatorno dejstvo, podstiče znojenje, koje izvlači prehladu iz organizma. Jer znojenje, kao i u slučaju sa receptom sa vinom, je odavno poznata i priznata metoda lečenja početnih simptoma prehlada i gripa, koje uključuje odbrambene mehanizme organizma, koji se bore sa virusima.

U sva ova tri slučaja možete prirodnim pitem pobediti prve simptome prehlade i gripa bukvalno za jedan dan.

Нема коментара:

Постави коментар