MENI

Podnesite zahtev za dobijanje uređaja za digitalizaciju

freeimages.com
Državna sekretarka za telekomunikacije Tatjana Matić pozvala je građane da podnesu zahteve za dobijanje uređaja za primanje digitalnog TV signala. Ona je navela da zahtevi za dobijanje “set top boksova“ treba da budu podneti do februara, iako će poziv biti otvoren do juna.


Takođe je istakla da je planirano da se distribucija “set top boksova“ obavi do 17. juna 2015. godine.
Govoreći o procesu digitalizacije, Matić je najavila da će biti omogućena kvalitetnija slika i zvuk i mnogobrojne mogućnosti u izboru kanala.

Proces digitalizacije u Srbiji, kako je rečeno, u završnoj je fazi i na teritoriji cele zemlje trebalo bi da počne polovinom sledeće godine, a za taj proces, osim emitera, pripremaju se i građani koji od danas mogu da se prijave za dodelu besplatnih uređaja za digitalni signal.

Matićeva je istakla da korisnici prava na novčano-socijalno pomoć i prava na tuđu negu i pomoć, kao i penzioneri sa minimalnim penzijama, koji su nosioci samačkog domaćinstva, mogu da se radi dobijanja "set top boksova" prijave u Centar za socijalni rad i u filiijale fonda PIO.

Državna sekretarka za telekomunikacije je objasnila da nije neophodno imati televizore nove generacije, jer u funkciji mogu biti i stari TV prijemnici ,kojima je samo potreban jedan "set top boks" da bi prihvatili digitalni novi signal.

“Digitalizacijom će biti omogućeno postojanje idealne i savršene slike "bez snega" i zvuka, a građani će imati mnogo veće mogućnosti u izboru programa. Građani će moći da izaberu i programe na jezicima nacionalnih manjina i titlove i programe prilagođene osobama sa posebnim potrebama, koje možda slabije čuju. I najudaljenija sela moći će da prihvate sliku i biće im dostupan mnogo veći broj kanala, pre svega nacionalnih emitera, regionalnih i lokalnih“, dodala je Matićeva.

Нема коментара:

Постави коментар