MENI

Smanjite potrošnju podataka na mobilnom telefonu sa ovom aplikacijom!

Opera MAX za Android je jedinstvena aplikacija zasonvana na Opera tehnologiji kompresije podataka, koja omogućava da se mesečno uštedi i do 50 odsto "data" saobraćaja, odnosno do polovine mobilnih podataka. Aplikacija je besplatna i dostupna u Srbiji pre nego u mnogim drugim zemljama.



To znači da ćete za istu količinu saobraćaja moći da pogledate više sadržaja. Opera ne ulazi u detalje oko toga kako aplikacija tačno radi (kao da je to i bitno), ali s ponosom ističe da video može sa 10 da "svede" na samo tri megabajta. To znači da za jedan sad možete da pogledate tri videa i uštedite jedan megabajt.

Još jedna zgodna stvar jeste to što Opera MAX aplikacija otvara listu video i zahtevnih aplikacija instaliranih na Android telefonu i omogućava korisniku da onemogući prstup mobilnim podacima preko mreže za aplikacije iz te liste i omogući ih samo kada postoji Wi-Fi konekcija.

Takođe, od momenta kada instalirate Operu MAX aplikacija će pratiti potrošnju podataka svih aplikacija, meriti u koje vreme i koliko koja aplikacija troši i prikazati zelenom bojom koliko je Opera MAX podatak uštedela za svaku praćenu aplikaciju.

Na kraju valja spomenuti i to da Opera MAX ne skladišti ili ne koristi podatke kroz koje prolazi na korisnikovom telefonu pa su oni tako potpuno bezbedni i koristi se sigurna VPN veza.

Aplikacija je besplatna i dostupna u Srbiji pre nego u mnogim drugim zemljama. Za sad, pored Srbije, mogu da je insaliraju korisnici iz Makedonije, Japana, SAD, Kanade, Južne Koreje, Bosne i Hercegovine, Australije, Novog Zelanda, Laosa i tek još nekoliko drugih.

LINK

Нема коментара:

Постави коментар