MENI

Mobilni telefon rešava domaći zadatak: Aplikacija koja pomaže djacima

Foto: vimeo.com
Dovoljno je da preko matematičkog zadatka u zbirci prevučete mobilni telefon i dobićete rešenje zahvaljujući jedinstvenoj aplikaciji Photomath, koju je razvilo sedam hrvatskih inženjera iz kompanije Microblink za svega godinu dana, a ideja je potekla od Damira Sabola. 


PhotoMath from MicroBLINK on Vimeo.





- Aplikacija je jedinstvena i prva u svetu. Odabrali smo matematiku zato što je univerzalna, ceo svet je razume. Za 20 dana imali smo 8,5 miliona preuzimanja. Aplikacija je besplatna i dostupna za Ajfon i Windows telefone, a početkom narede godine biće dostupna i za Android - priča Izet Ždralović. iz kompanije Microblink.

Tim koji je razvio revolucionarnu aplikaciju želi da olakša i studiranje

Kako kaže, reakcije su kontroverzne, ali kreatori tu aplikaciju vide kao dobar alat za učenje, a ne mobilnu puškicu jer ona pored rezultata, prikazuje i kompletan postupak rešavanja. Nju će moći da koriste i roditelji koji često nemaju dovoljno znanja da isprate rad svoje dece. Pre nego što su počeli rad na Photomathu, zagrebački inženjeri razvili su tehnologiju čitanja podataka odštampanih na papiru, koja se koristi za brzo plaćanje računa (Slikaj i plati). Rad na novoj aplikaciji trajao je godinu dana, ali još nije završen.

- Zasad aplikacija rešava matematiku do drugog razreda srednje škole, a radimo na tome da je unapredimo na nivou cele srednje škole pa čak i fakulteta - kazao je Ždralović.

Ona zasad „čita“ samo štampane zadatke, a inženjeri rade na tome da prepozna i rukopis. Ako uspeju, nove generacije učenika otkrivaće rešenje zadatka sa table za svega nekoliko sekundi.

LINK za preuzimanje Photomatha!

Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар