MENI

Neverovatno: Kako se rešiti glavobolje za samo 50 sekundi?! (VIDEO)

Foto: Michal Marcol / freedigitalphotos.net
Zaista deluje neverovatno, ali pošto vas je naslov, pretpostavljamo, već privukao, da izložimo priču do kraja. Siptomi migrenske glavobolje najčešće su veoma neprijatni, a učestalost  napada može da bude tolika da pogođena osoba biva potpuno ometena u svakodnevnim životnim aktivnostima. 



Migrena bez aure i migrena sa takozvanom aurom dva su najčešća tipa migrenskih glavobolja. Aura označava grupu simptoma koji obično prethode i gube se sa početkom migrenske glavobolje, traju od 20 do 60 minuta, a ispoljavaju se u različitim vidovima - kao zamućenje ili suženje vidnog polja, svetle tačkice, cik-cak linija pred očima, vrtoglavica, otežan govor ili trnjenje (ali i slabost ili oduzetost) jedne polovine tela.

Nakon prekida ovih uvodnih tegoba nastupa intenzivna glavobolja - već pomenuti migrenski napad koji traje od četiri sata do tri dana. Migrenu sa aurom ima oko 15 odsto pacijenata koji boluju od migrenskih glavobolja, kako je to objasnio jedan medicinski stručnjak.

Gostujući u emisiji dr Oza, poznati Deepak Chopra demonstrirao je vrlo jednostavnu i učinkovitu metodu otklanjanja migrenske glavobolje u manje od minutu kontrolisanim disanjem.

Pogledajte je u ovom videu:



U stvari, preciznije bi bilo reći “meditacijom”, ali čak i ako ne verujete da je tako nešto moguće, probajte jer celi postupak traje traje zaista izuzetno kratko.

Нема коментара:

Постави коментар