MENI

Pitanja koja muče svaku ženu

Ilustracija: patpitchaya/freedigitalphotos.net
Brojna su pitanja koja muče veliki broj dama - da li je normalno imati dlačice na grudima, može li se tampon zaglaviti i ostati u telu… Evo odgovora na pitanja koja vas muče.

Ako imate dlačice na grudima i pitate se da li je to normalno, evo odgovora - potpuno je normalno, i prilično uobičajeno.

Mnoge žene ne koriste tampone iz straha da ne ostane zaglavljen u telu. Nećemo reći da je to nemoguće, ali su šanse da se to desi izuzetno male. Tampon bi morao da bude nenormalno dugačak da bi se tako nešto desilo.

Kada već govorimo o tamponima, pitanje koje muči žene je da li je tampon "unutra" dovoljno dugo da uzrokuje sindrom toksičnog šoka - stanje koje uzrokuje infekcija bakterijama. Ovo stanje se često povezuje sa superupijajućim tamponima, zbog toga što je postojao takav problem sa tamponima koji su proizvođeni pre 25 godina, ali su povučeni sa tržišta. Ipak, strah je ostao.

Pored dlačica na grudima, malje na zadnjici takođe nisu retka pojava. Da li bi trebalo da ih brijete ili uklanjate na neki drugi način? Dlake štite zadnjicu od trenja, koliko god to smešno zvučalo, a uklanjanje malja moglo bi da izazove svrab i iziritira kožu.

Šta je gljivična infekcija vagine, pitaju se mnoge žene. Svaka dama ima neku vrsta gljivica u vagini. Ukoliko imate "loše" gljivice, povećava se njihov broj i proizvode toksine koji uzrokuju razna zapaljenja ili infekcije.

Često se može čuti da se vagina s godinama opušta, kao koža. Koliko u tome ima istine? Vagina je prilično elastična, tako da neće postati opuštenija što više imate seksualnog iskustva ili godina. Ženski polni organ vremenom se zapravo smanjuje i proizvodi sve manje prirodnog lubrikanta.

Čudesni zvuk koji žene neretko ispuštaju tokom seksualnog odnosa, a koji zvuči kao "golub", zapravo je ispuštanje vazduha iz vagine i dešava se svim damama. Dakle, ne bi trebalo da vas brine ukoliko vam se to desi.

Autor: mondo.rs

Нема коментара:

Постави коментар