MENI

Rečenica koja vam može promeniti život!

Foto: niekverlaan / pixabay com
“Možeš ti to!” Nauka tvrdi da je ovo puno bolji način da sami sebe podstaknete, nego da kažete: “Mogu ja to!” Kako će tačno ovo poboljšati vaš dosadašnji učinak?

“Ljudi su navikli da savete primaju i daju ih drugoj osobi i izgleda da čovekova psiha upravo iz tog razloga preferira upotrbu drugog lica kao sredstva za motivaciju”, rekla je dr Sanda Dolcos, istraživač na Univerzitetu u Illinoisu za Huffington Post.

Dakle, samoohrabrenje u drugom licu jednine omogućuje nam da dobijemo širu perspektivu, jer na taj način reprodukujemo onu vrstu ohrabrenja koju dobivamo od drugih.

Studija objavljena u magazinu European Journal of Social Psychology pokazala je da oni koji se obraćaju sebi sa “ti” umesto sa “ja” imaju mnogo pozitivniji stav prema zadatku koji su pred sebe postavili, a najbolji rezultati dobivaju se ako savete upućene samom sebi napišete na listu papira.

Pisanje kao način razgovora sa sobom odavno se koristi kao terapeutski pristup, a u situacijama koje zahtevaju veliku samokontrolu ovo je izuzetno učinkovita metoda.

Probajte!

Izvor: lovesensa.rs

Нема коментара:

Постави коментар