MENI

Video koji je "srušio" YouTube!

Muzičko "čudo" osim za najgledaniji video ikada na YouTube sajtu odgovoran i za "resetovanje" sistema te video društvene mreže.

Foto: MONDO portalPSY i njegov "Gangnam Style" okitili su se tokom godine lentom najgledanijeg YouTube videa ikada, ali je poznati sajt bio i u problemima zbog južnokorejskog muzičara - morali su da resetuju brojač, jer je "Gangnam Style" ugrozio sistem YouTuba! Dosadašnji 32-bitni sistem brojača, koji je maksimalno podržavao do 2,147,483,647 jedinstvenih pregleda pokazao se nedovoljnim za "Gangnam Style" pa je Google, odnosno YouTube, morao da pređe na 64-bitni brojač, koji u teoriji nudi mogućnnost brojanja jedinstvenih pregleda do magičnih 9,223,372,036,854,775,807 puta!

"Jednostavno, nismo verovali da će neko uspeti da nas dovede u situaciju da moramo da menjamo brojač. Ipak, Gangnam Style je to uspeo, morali smo da reagujemo brzo i da omogućim dalji rad sajta", ističu u YouTubu.

Šale radi, na brojaču "Gangnam Style" videa ugradili su brojač koji se, kad mišem pređe iznad njega, premotava sa aktuelnog broja poseta na 32-bitni maksimalan broj pregleda, koji je YouTube podržavao pre PSY-ovog gigantskog uspeha.Izvor: mondo.rs

Нема коментара:

Постави коментар