MENI

Duplo manji stomak za samo šest dana

Photo by stockimages / FreeDigitalPhotos.net
Koliko vam se puta dogodilo da se ujutro pogledate u ogledalo i sviđa vam se što vidite, a već poslepodne ili uveče primećujete kako vam stomak izgleda gotovo dvostruko veće?

Razlog za to su vaše dnevne navike koje izazivaju nadutost, a time i vizuelno povećavaju stomak. Ukoliko želite da u roku od samo 6 dana smanjite šlauf oko struka i uskočite u omiljeni komad odeće bez straha, pridržavajte se sledećih pravila:

Smanjite unos soli
So jelu daje bogatiji ukus, ali ovaj začin zadržava vodu u telu što uzrokuje osećaj nadutosti, a time i povećava vaš trbuh. Dakle, slane grickalice i brza hrana su tokom sledećih 6 dana zabranjeni.

Smanjite unos ugljen hidrata
Beli hleb za doručak, pirinač ili testenina za ručak mnogima su deo svakodnevne ishrane. Ali ove namirnice su prepune ugljenih hidrata, te nisu prijatelj vaše linije ni stomaka, i zato ih izbacite iz ishrane. Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima poput jaja i sira, a za ručak naglasak stavite na povrće ili, ako baš volite pirinač, pripremite integralni. Ako ipak ne možete da izdržite bez hleba, konzumirajte onaj bez brašna.

Zaboravite na mleko
Intolerancija na laktozu može da izazove probleme s probavom i snažan osećaj nadutosti. Ako niste sigurni da spadate u ovu grupu, probajte barem na nedelju dana da izbacite mleko iz ishrane. Kafu obogatite sojinim ili bademovim mlekom, a umesto čaše mleka popijte jogurt.

Birajte voće
Iako je voće zdravo, neki od ovih ukusnih plodova mogu izazvati nadutost. Jabuka, kruška ili dinja vrlo su ukusni plodovi, ali teže ih je svariti pa mogu izazvati gasove, a time i naglase vaš trbuh. Zato radije birajte citruse poput limuna i narandže, kao i bobičasto šumsko voće.

Recite ‘ne’ ljutim začinima
Ljuti začini podstiču izlučivanje želudčane kiseline što može izazvati nadimanje i tvrd trbuh. Iako su oni zdravi, preskočite ih na nedelju dana, a radije posegnite za laganijim začinima poput bosiljka, origana, majčine dušice i sl.

Izbacite ŠAP
ŠAP je skraćenica za tri stvari koje vaše telo nikako ne voli.: šećer (rafinirani), alkohol i pržena hrana nisu prijatelji vaše linije i zato bi, ako želite ravan stomak, svakako trebalo da ih izbegavate.

Izvor: DnevniMagazin.com / elle.rs

Нема коментара:

Постави коментар