MENI

Fejsbuk će znati kad i koga zovete i ko vas zove!

Izvor: Facebook
Hello je nova Facebook aplikacija, koja se koristi umesto standardnog brojčanika i telefona sa imenikom na Androidu (neće biti dostupan za iPhone i Windows Phone). Instalirate Hello i on se ponaša kao da u telefonu ne postoji fabrički brojčanik, preuzima imenik i omogućava dodatne funkcije, poput blokiranja poziva neželjenih kontakata ili sa nepoznatih brojeva.

Facebook Hello omogućava obavljanje besplatnih poziva kroz integraciju imenika i Facebook Messengera i na taj način može doći do informacija o kontaktima i brojevima osoba koje korisnik čak i nema u svom imeniku. Praktično, svi Facebook kontakti koji su javno "otkriveni", odnosno nisu pod "privatno" oznakom su dostupni za pozivanje.

Facebook Hello je besplatna Android aplikacija, koja je trenutno dostupna određenom broju modela i korisnika, ali će se lista podržanih uređaja drastično proširiti za par nedelja.

Ovo vidimo kao još jedan savršen način da Facebook prati SVE aktivnosti svojih korisnika. Kad se Hello poveže sa Facebook i Messenger nalogom društvena mreža će saznati, recimo, sa kojim kontaktima se najčešće čujemo, koliko razgovaramo, s kojih mesta, gde se nalazimo i slično i na osnovu tih informacija ponuditi i kreirati sadržaje na našim profilima i novom News Feedu.. Na vama je da odlučite da li ćete koristiti Hello ili ne.

Autor: Marko Čavić,  mondo.rs

Нема коментара:

Постави коментар