MENI

Istina o polovnoj odeći: Srbi kupuju odeću skinutu s mrtvaca!?

Photo credit: cohdra from morguefile.com
Kriza građane Srbije primorava sve češće da garderobu kupuju u radnjama polovne robe. Za malo novca neko se obuče od glave do pete, a ni ne sluti odakle je stigla ta roba.




Polovna garderoba, između ostalog stiže u Srbiju i kao humanitarna pomoć.

- Ta garderoba ne završava tamo gde treba, već odlazi u radnje. Iako se nikome ne preporučuje, sve više građana je kupuje. Među tom garderobom ima i one koja se skida s mrtvaca, kaže Milorad Vasiljević iz Privredne komore i dodaje da niko ne zna u kakvim je magacinima bila ta garderoba pre nego što je završila u radnji i kakve sve bakterije nosi u sebi, prenosi "Kurir".

Vasilijević je rekao da i među novom odećom koju možemo naći u radnjama i velikim šoping molovima ima robe sumnjivog kvaliteta.

- Uglavnom je reč o robi koja se proizvodi u Turskoj, Kini i drugim dalekoistočnim zemljama. Kvalitet te robe je potpuno nepouzdan. Ona se u tim zemljama boji bojama koje u sebi imaju kancerogena svojstva. Posebno se ne preporučuje nošenje komada koji su u direktnom kontaktu sa kožom, kao što je rublje. Nažalost, to se ovde retko ispituje, pa je potrebno da se pooštri kontrola, kazao je Vasiljević.

Sa druge strane, u Tržišnoj inspekciji kažu da se kontrola kvaliteta redovno vrši, kao i da je za prva tri meseca ove godine zabranjen promet tekstilnih proizvoda vrednih oko 102 miliona dinara.

Izvor: Alo.rs

Нема коментара:

Постави коментар