MENI

"Marsovci koji vrebaju iz kratera" na NASA-inoj fotografiji!?

Andre Gignak tvrdi da je otkrio prozor u krateru na Marsu s Marsovcima koji gledaju iz njega. Do zapanjujućeg otkrića došao je, kaže, proučavajući fotografiju koju je objavila NASA, a za koju je zaslužan rover "Opportunity".
Foto: NASA

 


Bloger koji piše o nauci rekao je da je njegovu znatiželju privukla "tamna tačka" na ivici kratera Endevur pa je odlučio da to dublje istraži.

"Bio sam zapanjen. Bio je to veliki panoramski prozor ugrađen u unutrašnji zid kratera", tvrdi ovaj 58-godišnjak. Veruje i da bunker može biti koridor koji, kaže, vodi do većeg bunkera.

Pisac koji je zainteresovan za astronomiju od 1970-ih godina tvrdi da temeljno proučava fotografije Marsa svaki dan proteklih jedanaest meseci.

"Uvek pažljivo gledam slike Marsa, a onda odlučim da se usredsredim na jedno ili više područja na fotografiji. Povećam ta područja i ako se ne pojavi ništa zanimljivo prebacim se na drugo područje na fotografiji. Ne menjam ništa, ne dodajem ništa", kaže.

S njegovim tvrdnjama ne slažu se svi. Mnogi veruju da se radi o akutnim slučajevima pareidolije, odnosno psihološkog fenomena koji uključuje viđenje lica na neobičnim mestima.

Drugi misle da su uzrok "vizualnog ludila" prirodna sredstva kao što je solarni vetar.

NASA je ranije poručila da bi podzemne vode mogle biti uzrok erozija u određenim peščanim formacijama i kanalima.

Međutim, profesor Alan D. Hovard sa univerziteta Virginija kaže da su mnogi oblici na Marsu i dalje zagonetni, i da su zbog toga subjekt interpretacija.

Gignak je uveren da je njegov pronalazak stvaran. "Mislim da se ljudima mora reći o vanzemaljcima koji se okupiraju bunkerima i raketama", izjavio je.

Izvor: Dnevnik / B92

Нема коментара:

Постави коментар