MENI

PROVERITE ODMAH: Da li je vaš sajt spreman za Guglove promene u pretrazi?

Kao što smo nedavno objavili, najpopularniji pretraživač će uskoro promeniti način na koji preporučuje sajtove na smart telefonima i tako potpuno preokrenuti posećenost određenih prodavnica, sajtova i restorana. Proverite već sada da li je li će vaš sajt biti "nagradjen" ili "kažnjen", odnosno da li je prilagodjen za mobilne telefone.

Prema novim podešavanjima, ako pretražujete Gugl preko mobilnog telefona, on će vam preporučiti samo one sajtove koji su prilagođeni njihovom ekranu. Oni koji se ne uklapaju u opis, to jest oni koji su preveliki za ekrane pametnih telefona biće sklonjeni sa prvih mesta.

U pitanju je krajnje prosta promena. Ona je dizajnirana tako da rezultati pretrage budu korisniji osobama koje koriste Gugl na mobilnom telefonu.

Novi algoritam će nagrađivati sajtove koji su „prijateljski nastrojeni“ prema mobilnim korisnicima, a znatno niže na spisku rezultata pretrage biće smešteni sajtovi koji nisu optimizovani za korišćenje na mobilnim uređajima.

Kako zapravo izgleda neprilagođen sajt?

Sigurno se sećate poslednjeg sajta na kom ste bili i koji nije mogao da stane na ekran vašeg smartfona, na kom ste morali da zumirate na sve strane kako biste pronašli dugme koje vam treba ili jednostavno nije hteo da se učita. To iritira korisnike i takvi sajtovi će sada znatno ređe biti prikazivani kao rezultat pretrage na prvoj stranici.

A kako biste saznali da li će ove promene uticati na vaš sajt, Gugl je napravio sajt koji vam dozvoljava da u njega ukucate URL i vidite da li će ga algoritam kazniti zbog dizajna.

PROVERITE OVDE da li će vaš sajt biti nagrađen ili kažnjen!


Autor: Gizmodo

Нема коментара:

Постави коментар