MENI

Aplikacija koja izračunava vaše godine prema fotografiji!

Microsoft aplikacija za izračunavanje broja godina na osnovu fotografije How-Old.net postaje sve popularnija. Svakako, važno je napomenuti da aplikacija nije precizna neretkose dešava da istoj osobi na različitim fotografijama "da" potpuno drugačiji broj godina.




Microsoft je, naime, tokom svoje ovogodišnje Build konferencije predstavio i How-Old.net, web sajt koji će vam na osnovu uploadovane slike izračunati koliko godina imate vi ili druge osobe sa slike.

How-Old.net radi na osnovu Azure Face API-ja i u teoriji je sposoban da prepozna pol i starost osobe sa slike koju uploadujete na njega, čak i kada se na slici nalazi više ljudi.

Sa druge strane, sajt u praksi radi onako kako bi skeptici među vama i očekivali - nekada pogodi starost osoba sa slike, nekada je promaši za koju godinu (ili deceniju), a nekada pak ni ne prepozna da se na slici nalaze ljudska bića. Toga su svesni i iz Microsofta, budući da su na stranici napisali: "Oprostite ako vam nismo pogodili godine ili pol - još uvek poboljšavamo ovu uslugu".



Kako god, pogledajte i procenite sami: http://how-old.net/

I, jeste li zadovoljni rezultatom?


Kako su prošli slavni?


Stranica je već postala veliki hit, a koliko ovaj program može da pogreši u proračunu, najbolje je proveriti na slavnima. Od poznatih devojaka najbolje je prošla Madonna kojoj je How - Old (ili plastične operacije) skinuo više od 20 godina, a slično je prošla i Andželina Džoli, koja po njima izgleda 11 godina mlađe.

Severina je takođe polaskana, pa umesto 43 ima 31, dok bi Seka Aleksić mogla poprilično da se iznervira, jer joj je ovaj program dao 40 godina, učinevši je starijom čak šest godina. Ipak, najgore od svih prošla je Jelena Karleuša koju nemilosrdni program vidi kao ženu koja je ušla u petu deceniju života sa čak 49 godina!

Što se tiče muškaraca sa srpske javne scene, od svih imena koje smo ukucali u pretraživač, najbolje je prošao Miloš Biković, kome je program dao samo godinu dana više nego što zaista ima, dok, sudeći po sajtu How - Old, Vlado Georgijev izgleda kao 50 - ogodišnjak.

Нема коментара:

Постави коментар