MENI

Dugoročna prognoza vremena za leto 2015.

Sudeći prema sezonskoj prognozi popularnog servisa Accuweather, talas vrućine zahvatiće Balkan od sredine jula kroz ceo avgust, a temperatura će danima prelaziti 32 stepena. U najtoplijim periodima leta, nekoliko dana temepatura će ići iznad 38 stepeni Celzijusa i to verovatno u gradovima kao što su Beograd i Bukurešt, navodi se u vremenskoj prognozi za leto koju je objavila meteorološka firma Accuweather.

Foto: AccuweatherAmerička meteorološka firma Accuweather objavila je prognozu za leto ove godine na području Evrope prema kojoj će biti veoma toplo na Balkanu. U Beogradu i Bukureštu očekuju i temperature više od 38 stepeni Celzijusa, prenose "Večernje novosti".

Talas vrućine zahvatiće Balkan od sredine jula kroz ceo avgust, a temperatura će danima prelaziti 32 stepena.

U najtoplijim periodima leta, nekoliko dana temepatura će ići iznad 38 stepeni Celzijusa i to verovatno u gradovima kao što su Beograd i Bukurešt, navodi se u vremenskoj prognozi.

"Predstojeće leto biće u oštroj suprotnosti sa prošlogodišnjim kada je prevladavalo vlažno vreme", rekao je meteorolog Tajler Rojs.

Oblast visokog pritiska dovešće do stvaranja vrućine od Balkana do regiona Crnog mora gde će biti i perioda suše.

Prema američkim meteorolozima, mnogo vlage na većem delu Balkana prošle godine, sprečiće širenje suše ali će ona ipak imati uticaja na poljoprivredu i umanjiti prinos.

Česte grmljavinske oluje se prognoziraju i za deo srednje Evrope a posebno istočne Evrope.

Veće i dugotrajnije vrućine bi trebalo izostati i u zapadnoj Evropi.


RHMZ: I septembar neočekivano topaoToplo vreme zadržaće se od sredine maja do sredine juna. Kako se navodi u sezonskoj prognozi RHMZ, jul će biti - pravo leto. Temperature će prelaziti prosek, dok će količina padavina biti ispod proseka. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost julske srednje minimalne temperature od 18 stepeni.

Zatim sledi još topliji i suvlji avgust, a onda i neočekivano topao septembar. Sve u svemu, ljubitelji pravog leta imaju razloga da se raduju.


Vruće i na Sredozemlju


Meteorolog Erik Lester kaže da će sredinu leta obeležiti talasi vrućine koji ce zahvatiti područje Balkanskog poluostrva, jugoistok Evrope i krajeve uz Crno More. Vrućina će, prema toj sezonskoj prognozi, obeležiti i leto na većem delu Sredozemlja, od Španije, preko juga Francuske do Italije. Na zapadu Španije i u Portugaliji i na području Skandinavije i na severoistoku kontinenta najavljuje se kišovito leto.

Нема коментара:

Постави коментар