MENI

KUD PUKLO DA PUKLO: Poslednjih 10 epizoda serije (sadržaj)

Urnebesne zgode iz Oštrovca već su uobičajena omiljena večernja zabava na kompletnim ex-yu prostorima, a na matičnoj hrvtatskoj televiziji Nova serija je ušla u samu zavrsnicu. Šta će se sve uzbudljivo dogadjati u poslednjih deset epizoda, saznaćete u nastavku ovog teksta.

150. epizoda

Mile dovodi ovršitelje u Aninu krčmu, usput ih navodeći da misle da su zapravo u Krasincu. Tu ih natjera da popiju par rakija, a kasnije ih Stipe, preodjeven u policajca, zaustavlja i optuži da su pijani. Nudi im da se vrate odakle su i došli ili će ih privesti. No, ovršitelji se ne daju. Stipe ih privodi i tako zadržava. Međutim, na Stipino razočaranje, Mirko im otkriva da je ovo Oštrovac. Ovršitelji zovu policiju i kreću u pohod na selo. Sveto jedini uspije na vrijeme skloniti stvari u župni ured, dok Zdenka i Mile, uvjereni kako će Stipe uspjeti zadržati ovršitelje, ostanu sa svime u kući. Ovršitelji prijete da će im sve pokupiti. Damir, koji je u međuvremenu s Katom ‘spašavao’ televizor, pokuša ući u svoju kuću, ali mu inspektor Rakić to ne dopušta. Na koncu ga uhiti zbog napada. Tomislav i Snježana se vjenčaju, a tijekom proslave u krčmu stižu ovršitelji. Milica na koncu plati Aninu kaznu te se ona i Ane sprijateljuju, piju i slave, dok Tomislav i Snježana pokušavaju konzumirati svoju prvu bračnu noć. Uz pjesmu pijanih majki, Tomici se teško koncentrirati na ‘bračne obaveze’, pa odustaje.

151. epizoda

Pijane Milica i Ane dolaze mladencima u sobu kako bi im dale savjete kako se ponašati u prvoj bračnoj noći. Tomislav i Snježana ih zgroženo tjeraju. Kada napokon ostanu sami, nastupa novi problem – Snježana osjeti micanje bebe, što u Tomislavu izazove gađenje. Ne može spavati s njom dok je beba u trbuhu. Ljutita Snježana ga izbacuje iz kuće. Inspektor Rakić zatvara Damira i Katarinu u Mjesni odbor, jer su se pobunili protiv vlasti prilikom ovrhe Miline kuće. U međuvremenu, Mile uspije spasiti par stvari iz kuće, dok Diana nije bila te sreće. Prekasno je reagirala, a Josip i Sveto je nisu podsjetili pa ovršitelji prazne Barbarinu kuću, dok je Diana van sebe. U obranu Barbarine kuće umiješa se i vel. Mirko, koji završi u pritvoru, prekidajući tako obnovljenu romansu Damira i Katarine. U kuću Gavranovih dolazi Biserka i nudi svoju pomoć, no Mile ne želi njenu milostinju. Barbara se vraća iz Vatikana. Kada sazna da je njezina kuća ovršena, potpuno poludi jer nisu sakrili njene stvari. Na Svetin i Josipov užas, Diana joj ponudi da ostane kod Svete.

152 epzioda

 Nezadovoljan idejom da Barbara živi kod njega, Sveto organizira prikupljanje donacija kako bi joj kuću što prije opremio namještajem. Barbara poludi kad vidi kakvu je kramu Sveto dopremio u njenu kuću. Osjeti se poniženom pa se iz inata useli k njemu. I već nakon jednog dana zajedničkog života, napetost u Svetinoj kući je na vrhuncu – Barbara i Sveto se svađaju oko prava na kupaonicu. Snježana i dalje ne priča s Tomislavom jer ne želi s njom voditi ljubav dok je trudna. Ipak, Milica i Ane ga tjeraju da ode s njima na ultrazvuk, na što Tomislav nevoljko pristaje, ne želeći se svađati sa Snježanom. Kad čuju da Snježana nosi djevojčicu, oboje se razmekšaju. Biserka odluči kontrirati Mili te kupuje Gavranima televizor. No, Mile se i dalje inati, odbija gledati njen TV pa vrijeme provodi kod Stipe gledajući njegov. No, Stipe ima sve manje strpljenja za zahtjevnog Milu. Damir odluči pronaći posao te nagovori Josipa da se prijave na oglas za zaštitara. Nakon razgovora s gazdom, dečki dobivaju posao izbacivača te to svima objavljuju. I dok je Diana oduševljena, Zdenka se boji za Damira. Misli kako je previše fin za takav posao i da će nastradati.

153. epizoda

Sveti je dosta i Barbare i njenog prigovaranja pa on traži od nje da mu plaća stanarinu. Barbara ostaje zgrožena na njegov prijedlog. U međuvremenu, Barbara uhvati Zokija s ukradenim papinim prstenom. Šokirana Zokijevim činom, odluči vratiti prsten u Vatikan. No, u zadnji čas se ipak predomisli, što primjeti Zoki te o tome obavijesti velečasnog pa i Zoki i Barbara dobivaju od Mirka pokoru – moraju čistiti. Zdenka moli Stipu da urazumi Josipa i Damira pa Stipe odluči pomoći dečkima, tako što će ih trenirati i naučiti par obrambenih poteza. Mile se udomaćio u Stipinoj kući pred televizorom. Stipi je dosta toga i kupuje Mili polovni televizor kako bi ga se riješio. Po povratku kući, Mile i Zdenka svađaju se oko dva televizora i pravu prednosti nad njima. Damir i Josip dolaze na posao gdje kao pravi izbacivači trijumfalno svladaju Vjeku i Mrkog. Drugo jutro, Josip Diani prepriča ‘borbu’ s Krasinčanima.

154. epizoda

Zoki otkriva kako je don Ante upleten u situaciju s prstenom te on i Mirko namjeste klopku za Antu i pozovu biskupa kako bi posvjedočio Antinom karakteru i lošem ponašanju. Ante je konačno uhvaćen. Damir prešućuje Katarini događaje iz prošle noći jer ne želi da se brine. No, kada se Mrki pojavi u krčmi, ispriča Kreši što se desilo i zamoli ga da to ne spominje Katarini. Ipak, kako se približava večer, sve više ljudi doznaje za okršaj Damira i Josipa s Vjekom i Mrkim. Stipe, Mile i Sveto odlučuju im biti podrška iz sjene. No, zbog loše organizacije, starci su otkriveni i nastaje skandal, makar se Vjeko i Mrki uopće nisu pojavili. Stipe pred klubom izvadi pištolj, a Damir i Josip dobiju otkaz. Nakon turbulentne večeri, Damir u selu ipak doživi „bliski susret“ sa Mrkim i Vjekom te premlaćen dolazi do Đurine kuće gdje ga katarina njeguje, a Krešo strahuje hoće li Damir otkriti da je upravo on odao njegovu tajnu Katarini? Mara je pala i velečasni Mirko zamoli Milu, Svetu i Zdenku da ju netko od njih udomi dok ne ozdravi. Sveto odmah odbija, a Zdenka nagovara Milu kojem to ne pada napamet. No, kada Mirko spomene Marinu penziju kao naknadu za njegu, Mile se zamisli.

155. epizoda

Katarina odlazi u Gospić osvetiti Damira. U krčmi nađe Vjeku i Mrkog i pospreja ih suzavcem. Po povratku, Katarina prizna Damiru da ga je išla osvetiti na što on potpuno poludi. Iako mu se ispričava, Katarina se još dublje ukopava i Damir na kraju, iako natučenih rebara, odlazi od nje. Ponesen penzijom babe Mare, Mile objeručke prihvaća Maru i dovodi ju kod sebe. Sveto se naslađuje Mili što mu je Mara došla u kuću, ali kad sazna da će Mile zauzvrat primat njenu penziju, Sveto se razljuti i krene kovati plan. Dođe obići Maru i, kada vidi da je zaljubljena u Milin televizor i da po cijele dane samo gleda serije, sine mu ideja. On potajice pokvari Milin televizor, kod kuće natjera Josipa da u boravku postavi platno i projektor kako bi stvorio ugođaj kao u kinu te  ukućanima najavljuje promjene – Barbaru tjera da spava u garaži, jer dolazi gošća kojoj će odsad sve bit podređeno. Nakon pića sa Stipom, Mile se pripit vraća kući i pokušava Mari upaliti televizor, ali nešto eksplodira. Tada se na Milinim vratima pojavljuje Sveto kako bi do kraja proveo svoj plan s Marom.

156. epizoda

Sveto uspijeva odvesti babu Maru iz Miline kuće. Nakon prvotnog zadovoljstva što će dobiti njenu mirovinu, slijedi šok: baba Mara ne misli štedjeti i očekuje svaki dan fino meso teletine za ručak. Sveto shvaća da neće ništa zaraditi na njoj. Pokušava joj sakriti zubalo kako bi jela samo juhe, ali ga razotkrije Barbara. Ogorčena Mara shvati što se događa i odlučuje otići iz Svetine kuće. Biskup Andrija nudi Mirku unaprijeđenje u vikara, pošto je don Ante izbačen iz igre. Mirko pristaje. Mile poludi kada ugleda izudaranog Damira i kreće ga osvetiti. Sa Stipom odlazi u Krasinac, gdje pred krčmom čekaju da se pojave Vjeko i Mrki, u namjeri da ih namlate. Ova dvojica ubrzo izađu s pojačanjem, a Mile i Stipe se daju u bijeg. Sklonište nalaze u župnom uredu. Krasinčani se pojave u Oštrovcu i traže od Mirka da pusti Milu i Stipu. Mirko izlazi pred njih u namjeri da smiri situaciju, ali sve eskalira u sukob. Biskup Andrija svjedoči Mirkovoj tučnjavi i ljutito povlači ponudu da Mirka unaprijedi u vikara.

157. epizoda

Barbara se budi s jakim svrbežom glave. Panično moli Dianu da je pregleda. Kada Diana shvati da Barbara ima uši, tjera ju iz kuće. Očajna Barbara otkazuje nastavu u školi i traži način kako da se riješi neugodnih napasti. U Svetinom dućanu pojavljuje se nepoznati mladić, jako zainteresiran za Svetinu trgovinu, pa Sveto pomisli da je to novi inspektor. No, njegovo ime je Ivica i zapravo je mladi poduzetnik koji traži mjesto za otvaranje trgovačkog centra u Lici. Mile i Stipe se oduševe kad to saznaju. U trgovačkom centru vide novu priliku za Oštrovac te pod svaku cijenu nastoje zadržati Ivicu da ne pobjegne iz sela. Mile i Stipe uživljeno traže prostor za novi supermarket. Dobiju ideju da bi se dućan mogao otvoriti ni više ni manje nego u Barbarinoj školi. Višnja je dovela Marka u Oštrovac. Saznala je kako je Marku potrebna hitna dijeta zbog povišenog kolesterola i šećera te moli Katu da brigu o ocu preuzme na sebe. I dok odvodi Marka kući iz krčme, Katarina susretne Ivicu te oni prepoznaju jedno drugo.

158. epizoda

Katarina je uzbuđena zbog susreta sa Ivicom, starim susjedom i školskim kolegom. Nadoknađuju propušteno, nanovo se upoznavaju. Ivica očito gaji simpatije prema Katarini. Mile i Stipe pak ne odustaju od Ivice, žele pošto poto “šoping centar” na mjestu škole. Marko iskorištava Ivičino i Katarinino prijateljstvo radi zarade. Kao posrednik između seljana i ulagača Ivice, nagovori Katarinu da stane uz njihov plan kako bi izvodio građevinske radove na prenamjeni škole i zaradio. Katarina nevoljko pristaje što je dovodi u još jednu neugodnu situaciju s Damirom. Dok Marko, Mile i Stipe slave spas sela i nova radna mjesta, Sveto i Barbara, koja se bori i s ušima u kosi i bešćutnim Svetom, sazivaju hitan sastanak Odbora da bi spriječili otvaranje dućana koji bi dotukao Svetu, a Barbaru ostavio bez učiteljskog namještenja. Tomislav je Snježani priredio romantičnu večeru koja ne ide po planu. Damir je razočaran u seljane koji ne mare za školu, ali i u Katarinu koju zatiče u neobičnoj situaciji s Ivicom.

159. epioda

Katarina je uzbuđena zbog susreta sa Ivicom, starim susjedom i školskim kolegom. Nadoknađuju propušteno, nanovo se upoznavaju. Ivica očito gaji simpatije prema Katarini. Mile i Stipe pak ne odustaju od Ivice, žele pošto poto “šoping centar” na mjestu škole. Marko iskorištava Ivičino i Katarinino prijateljstvo radi zarade. Kao posrednik između seljana i ulagača Ivice, nagovori Katarinu da stane uz njihov plan kako bi izvodio građevinske radove na prenamjeni škole i zaradio. Katarina nevoljko pristaje što je dovodi u još jednu neugodnu situaciju s Damirom. Dok Marko, Mile i Stipe slave spas sela i nova radna mjesta, Sveto i Barbara, koja se bori i s ušima u kosi i bešćutnim Svetom, sazivaju hitan sastanak Odbora da bi spriječili otvaranje dućana koji bi dotukao Svetu, a Barbaru ostavio bez učiteljskog namještenja. Tomislav je Snježani priredio romantičnu večeru koja ne ide po planu. Damir je razočaran u seljane koji ne mare za školu, ali i u Katarinu koju zatiče u neobičnoj situaciji s Ivicom.

160. epizoda

Nakon što mu je Ivica ponudio direktorsku poziciju, Sveto diže ruku za dućan – otvaranje je izglasano. Barbara je bijesna zbog Svetine izdaje, ali i odlučna ne izgubiti školu. Prvo pokušava riješiti problem na Odboru, onda gnjavi Tomislava, a na kraju sve prenese bijesnim roditeljima te se sa djecom zabarikadira u zgradu škole i pozove medije. Josip kaže Damiru kako je vidio Katu s Ivicom na roli filma. Damir je šokiran. I dok Ivica i Katarina izglađuju početne nesporazume, Damir ludi od ljubomore i nokautira Ivicu. Marka to razveseli jer on navija da Kata i Ivica budu par, a računa da je Damir sad prošlost. Damir i Kata se sve više udaljavaju. Mile je lud jer Sveto puca na direktorsko mjesto, a Damirov napad na Ivicu ga još više udaljava od pozicije. Čuje da se Barbara zaključala u školi i odlučuje riješiti situaciju. Udružuje se sa Svetom i pokušava prevariti novinare. Velečasni Mirko osujeti njihov plan jer je na strani škole, a ne kapitala. Ivica je u sve većim problemima, želi izaći iz projekta, ali ga tata s jedne strane, a Marko s druge tjeraju da ustraje. Tomislav ignorira problem i ne želi se miješati, ali Barbara, u javnom istupu, nahuška novinare na njega.

Нема коментара:

Постави коментар