MENI

Lira Vega: Novi album "Duhovi" (AUDIO)

Beogradski sastav Lira Vega danas je objavio novi album "Duhovi", u izdanju Lampshade Media. Ovo je treće studijsko ostvarenje grupe koja je aktivna već više od jedne decenije i, uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene.




Grupu Lira Vega danas čine Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević, članovi benda od osnivanja, a svesrdnu pomoć na koncertima pruža Pavle Stašić. Svih jedanaest pesama zasnovano je na elektronskoj matrici, uslovljenoj težnjom benda za apsolutnom pokretljivošću i minimizovanjem neophodnih resursa, a stare ljubitelje benda obradovaće konstante u vidu prepoznatljivog Zojinog glasa i nepogrešivog zvuka Vlacine gitare.

Kako oni sami kažu: "Mantra benda je: ključ je u promeni!".

Album "Duhovi" sniman je u studiju "Šamarčina" u Vrbasu, Domu Kulture Studentski Grad i Višoj elektrotehničkoj školi u Beogradu 2014, a miksan u studiju "Digimedija", u proleće 2015. Produkcija su uradili Boris Mladenović i Vladimir Đorđević, mastering Radan Đorđević, a gosti u pesmama su: "Novo Meksiko" - Dejan Vučetić (Darkwood Dub), programiranje i sintisajzer, i Nebojša Mrđenović, violončelo); "Ničiji mesec" - Robert Telčer (Veliki prezir, Partibrejkers), solo gitara.

Preslušajte album ovde:




Нема коментара:

Постави коментар