MENI

Najozbiljnije upozorenje naučnika: Mobilni telefoni nas ubijaju (VIDEO)

Biolozi i zdravstveni stručnjaci iz celog sveta, od Rusije i Irana pa sve do SAD, apeluju na Ujedinjene nacije, Svetsku zdravstvenu organizaciju i nacionalne vlade da razviju stroge propise o uređajima i mobilnim telefonima, tvrdeći da stvaraju štetna elektromagnetna polja.
Foto: JESHOOTS / Pixabay.com

 

Naučnici iz 39 zemalja sveta sastavili su 2.000 dokumenata o zdravlju i biološkim dejstvima nejonizujućeg zračenja, sastavnog dela spektra elektromagnetnog polja. Čak 190 naučnika potpisalo je međunarodni apel upućen Ekološkom programu UN.

U pismu upućenom nadležnim institucijama oni navode da uređaji poput mobilnih telefona povećavaju opasnost od raka, genetskih oštećenja, promjena u reproduktivnom sistemu, kao i smanjenja sposobnosti učenja i pamćenja.

“Bez uvijanja, oni uništavaju žive ćelije u našem tijelu i prevremeno ubijaju mnoge od nas”, kaže dr Martin Blank sa Katedre za fiziologiju i celularnu biofiziku Univerziteta Kolumbije.

“Stvorili smo nešto što nam nanosi štetu i izmiče kontroli. Pre nego što je Edison izmislio sijalicu, u našem okruženju je bilo veoma malo elektromagnetnog zračenja. Današnji nivo je mnogo puta veći nego što je prirodno i rapidno raste zbog svih novih uređaja koji emituju zračenje”, tvrdi on.

Нема коментара:

Постави коментар