MENI

Ridjokosi najneuspešniji u ljubavi?!

Foto: LoganArt / pixabay.com
Istraživanje, koje je objavljeno u publikaciji "Psychology Studies", pokazalo je da riđokosi muškarci nemaju isti tretman kao momci sa plavom ili braon kosom. Međutim, crvena boja kose nije problem samo za momke, već i za devojke!

Istraživanje je sprovedeno tako što su muškarcima date perike različitih boja, i posmatrali su kome će žene više da prilaze. Riđokosi momci su se suočili sa najvećim brojem odbijanja, svega 13.8 procenata je uspelo da navede devojke da plešu sa njima, dok su momci sa tamnom kosom osvojili 35 posto devojaka.

Međutim, crvena boja kose nije problem samo za momke, već i za devojke! Isto istraživanje je pokazalo da je devojkama sa vatrenim perikama prišlo 29 muškaraca, dok je plavušama prišlo čak 127 momaka! Smeđe devojke su zadobile pažnju 84 muškarca, a crnokose su uspele da "ulove" dva momka manje.

Pa, u čemu je onda problem sa riđom kosom? Naučnici smatraju da su za sve odgovorni stereotipi.

- Jedan od razloga bi mogao da leži u stereotipima. Istraživanja su pokazala da ljudi misle da žene sa crvenom kosom imaju vatreniji temperament, pa čak i da su promiskuitetne. A zbog toga što je riđa kosa znatno ređa, ove stereotipe je teško srušiti - smatra psiholog Dejvid Mac.

On dodaje da je sama činjenica da je riđa kosa retka problem za riđokose, jer se ljudima najčešće dopada ona boja kose koja je uobičajena u njihovoj životnoj okolini.

Autor: yourtango.com

Нема коментара:

Постави коментар