MENI

Kako vam Fejsbuk uništava vezu?

Ako lažemo mi, ne lažu - istraživanja. A prema njima, ako ste pretereano veazni za društvene mreže, imamo zasta loše vesti za vas i vašu vezu, ali onu sa partnerom...



1. Što više koristite Gejsbuk, veća je mogućnost da se posvađate


Studenti žurnalistike sa Univerziteta u Misuriju su sproveli istraživanje i utvrdili da je, što više koristite Fejsbuk, veća šansa da dođe do konflikta između vas i partnera. Studenti su ispitanike pitali koliko često koriste Fejsbuk, i koliko se puta svađaju zbog njega. Ispostavilo se da će preterano korišćenje ove društvene mreže rezultovati užasnim ishodima poput prevare, raskida ili čak i razvoda.


2. Više je štete nego koristi od hvalisanja na Fejsu 


Razumemo da ste u vezi i da želite da se pohvalite baš svima, međutim, istraživanja pokazuju da se iza preteranog deljenja sadržaja o ljubavnoj vezi ne kriju sreća i ushićenost, već nesigurnost. Pored toga, dokazano je da ljude strašno iritiraju hvalisavci koji neprekidno dele sadržaj vezan za njihov ljubavni život (šokantno, ali istinito smile).


3. Vaši konstantni selfiji čine da vam se partner oseća nesigurno



Dobro pazite šta i u kolikoj meri šerujete na svoj profil. Istraživanje koje je vodio dr David Hjuton pokazalo je da se ljudi osećaju nesigurno i bez podrške kada se profil njihovog partnera sastoji samo od konstantnih selfija i fotografija iz provoda sa društvom.

 

4. Postoji veza između Fejsbuka i razvoda 


Želite dug i srećan brak? Ugasite nalog na ovoj društvenoj mreži! Tako barem glasi zaključak studije o društvenim mrežama. Ispostavilo se da šanse za razvod dramatično skaču ukoliko partneri aktivno koriste neku od društvenih mreža.

Izvor: Dnevno

Нема коментара:

Постави коментар