MENI

Otkrijte šta sve Google zna o vama!

Kompanija "Google" koristi naše podatke koje ostavljamo na internetu u marketinške i reklamne svrhe i to nije ništa novo. Međutim, ova kompanija, za razliku od mnogih drugih, omogućuje svojim korisnicima da podešavaju bezbednost i privatnost svih svojih naloga na posebnoj adresi: myaccount.google.com
google.com/doodles

Verovatno već znate da sve što pretražujete, delite ili na bilo koji način koristite preko Gugla ova kompanija može da upotrebi u marketinške i reklamne svrhe. Sve u cilju da ojača poziciju "Google" korporacije. Međutim, Guglova nova rešenja bezbednosti i privatnosti na internetu, zapravo otkrivaju šta se sve beleži.

Idite na myaccount.google.com kako biste proverili podešavanja privatnosti ("security settings"), lične informacije i podatke koji se javno dele, kao i preferencije vašeg profila za servise gugla. To se ne odnosi samo na gmail i "Google Search", nego i na "YouTube" i "Google Maps".

Prirodno, za svako pojedinačno podešavanje privatnosti na svakoj od ovih stranica Gugl će vam reći vaše benefite deljenja informacija pomoću gugla. Ukoliko se ne slažete sa tim, jednostavno promenite ta podešavanja.

"Google privacy hub" vam daje mnogo više kontrole, ili bar bolji pregled podataka koje delite preko gugla. Druge kompanije na sličan način prikupljaju ono što delimo, kao i istoriju korišćenja podataka, ali vam malo koja daje da se približite podešavanjima i istoriji korišćenja vaših naloga. Ovo je dobar korak napred.

Autor: SrbijaDanas

Нема коментара:

Постави коментар