MENI

OPREZ: Lažni SMS napisan ćirilicom pravi račun i po nekoliko hiljada evra!

SMS prevara je prisutna  već godinama ne samo u Srbiji, nego i mnogim zemljama sveta. U ovom slučaju poruke, koje su napisane i ćirilicom stižu pre svega iz Obale Slonovače i Estonije, a oni koji su pozvali sumnjive brojeve ostali su bez veće sume novca na računima.

Radi se o klasičnoj prevari, koja se izvodi tako što se preko softvera na kompujuteru, šalju masovne istovetne poruke na desetine mobilnih brojeva, a osoba ili osobe koje ovo rade računaju na to da će bar deo ljudi nasesti i nazvati broj ili u nekim slučajevima uplatiti novac, objavio je Kurir.
Kako se može videti na raznim sajtovima i forumima koji se bave prevarama, da bi neko ovo izveo neophodno je da poseduje neki softver na kompjuteru koji omogućava masovno slanje SMS uz najosnovnije prekrivanje IP adrese i nekoliko lažnih ličnih karti kako bi se novac mogao podići na šalterima pošta.

Inače, zanimljivo je da se ove SMS poruke dobijaju noću ili rano ujutru. Na svu sreću prevara je na vreme otkrivena, što u svojim komentarima konstatovala i većina posetilaca Kurirovog portala…

Нема коментара:

Постави коментар