MENI

Istina o seksi vešu

Pogrešan izbor donjeg veša i loše svakodnevne navike mogu dosta uticati na zdravlje vaše intimne regije. Evo grešaka koje, po mišljenju eksperata,  nesvesno činite.

1) Pretesan donji veš

Ovakav tip veša ne samo da ne laska vašoj figuri već može izazvati oštećenja na koži i iritaciju vagine pogotovo ako ste zašli u menopauzi. Žene u menopauzi mogu imati jako tanke zidove vagine pa svaki uzak donji veš može izazvati iritaciju. Ako vam se koža ne iritira onda vam tesan donji veš neće naškoditi ali, ako zbog trenja ipak dođe do iritacije, onda ovakav tip veša nikako nije preporučljiv.

2) Veš za oblikovanje tela


Ako nosite donje rublje za oblikovanje tela, poput onog za prikrivanje kukova ili stomaka, rizikujete veliki broj zdravstvenih komplikacija. Ako je baš mnogo usko možete oštetiti nerve i smanjiti cirkulaciju. I to nije sve. Veš za oblikovanje tela je jako teško skinuti, pa je odlazak u kupatilo ne tako jednostavan poduhvat zbog čega se mnoge žene suzdržavaju od mokrenja što nikako nije zdravo.

3) Veštački materijali i svila

Što se tiče materijala, eksperti se slažu da možete nositi sve materijale koji vam se dopadaju pod uslovom da je na intimnoj regiji pamučni deo.

Većina dostupnog veša ne dozvoljava koži da diše ali, ako postoji pamučni deo, sve će biti u redu. Ipak u svakodnevnim prilikama birajte veš od prirodnih materijala, a svilu i sintetiku koje zadržavaju vlagu i tako stvaraju pogodan ambijent za razvoj bakterija, ostavite za posebne prilike.

4) Tange

Ako ste podložni dobijanju bakterijskih infekcija, tange će samo pogoršati situaciju. Kod nošenja tangi dolazi do pomeranja između prednjeg i zadnjeg dela i tako se prenose bakterije kao npr. Ešerihija koli. Ovakav tip veša može da iritira intimnu regiju ali to ne znači da ne treba nikad da ih nosite. Pronađite pravi model za vas koji vam ne stvara nelagodnost i slobodno ih nosite.

5) Nosite veš tokom noći


Većina eksperata su pobornici spavanja bez veša, naravno ukoliko se  tako osećate udobno. Tako ćete obezbediti sebi više udobnosti i veći protok  vazduha, a ovo pogotovo važi za žene u menopauzi. Noćna znojenja koja imaju teraju ih da često menjaju veš, a na ovaj način to nije potrebno.

zena.blic.rs / huffingtonpost.com

Нема коментара:

Постави коментар