MENI

Samoubistvo pred kamerama: Voditeljka pucala sebi u glavu

YouTube printscreen
Život Kristine Čabuk, voditeljke koja se ubila tokom programa uživo 1974. godine, biće prikazan na bioskopskom platnu na predstojećem "Sandens" festivalu.



U filmu "Kristina", ulogu ove voditeljke će tumačiti Rebeka Hol, a film će pratiti dešavanja u njenom životu do dana kada se upucala tokom čitanja vesti na lokalnoj TV stanici u Floridi.

Film režira Antonio Kampos, koji će kroz film pokušati da približi celu situaciju javnosti, ali i da otkrije da li je Kristina imala psiholoških problema, zbog kojih je izvršila samoubistvo.

"Uprkos tome što je prošlo mnogo godina, oko celog slučaja i dalje vlada izvesna enigma i niko ne može sa sigurnošću da kaže zbog čega se ona ubila. Cilj filma je da se podigne svest o osobama koje su na ivici samoubistva i da im se na vreme ukaže pomoć", objasnila je Rebeka Hol.


Priča Kristine Čabuk je umalo bila zaboravljena, nakon što je njena porodica podnela zahtev da se video snimak njenog samoubistva povuče iz javnosti, ali ta žalba nije prošla pa će i deo snimka biti iskorišćen za potrebe snimanja filma.
Foto Profimedia Foto Profimedia

Pre nego što je uperila pištolj u svoju glavu, Kristina je tokom prenosa rekla:

"U skladu sa politikom 'Kanala 40' da vam donosimo najnovije vesti o ubistvima u svom njihovom sjaju, sada ćete videti prvi pokušaj samoubistva uživo", nakon čega je izvadila pištolj i pucala sebi u glavu.

I dok su svi oko nje mislili da je u pitanju šala, kada je Kristinin šef krenuo da viče na nju i došao do njenog stola, svhatio je da je mrtva.

Njena majka je potom otkrila da je njena ćerka često bila depresivna zbog činjenice da nikada nije imala ozbiljnu vezu, te da je napunila 30 godina i da je još uvek devica.

(DailyMail / Kurir)

Нема коментара:

Постави коментар