MENI

Čovek drvo preminuo posle duge borbe s retkom bolesti (VIDEO)

Četrdesetdvogodišnji Kosvara, o čijem je životu i bolesti snimljeno i nekoliko dokumentaraca, bolovao je od Levandovski-Luc displazije koja uzrokuje nekontrolisanu pojavu infekcija i bradavica. Zbog ove bolesti njegovo telo bilo je prekriveno izraslinama koje su pokrivale njegove ekstremitete, trošile energiju i ograničavale pokrete, a težile su skoro šest kilograma. 

Screenshot

Dede je na kraju preminuo, a nije ostvario svoju želju za izlječenjem i povratkom poslu stolara kojim se nekad bavio. Misteriozno oboljenje koštalo ga je braka, karijere i nezavisnosti. Proseći na ulici, zaposlio se u putujućem cirkusu. Izlagao se pogledima znatiželjnika kao "Čovek drvo s Jave".

Taj nadimak je dobio zato što su njegove izrasline ličile na koru drveta, a kao posledica bolesti javili su se i hepatitis i poremećaj jetre. Jedan od lekara prokomentirao je njegov teški život rečima da je Dede klonuo duhom i da mu je bilo teško zbog svih uvreda sa kojima se suočavao.

Njegova sestra rekla je da Dede pred smrt više njie mogao ni da se samostalno hrani, ali da ipak nikada nije izgubio veru u pronalazak leka.



"Želeo je da se oporavi usprkos bolesti. Nosio se s bolešću iako je trpeo prezir ljudi koji su ga smatrali prokletim. Želeo je da se vrati poslu stolara, a pušio je cigarete kako bi mu prošao dan", rekla je.

Prvu operaciju imao je 1996. godine, nakon čega je bio hospitalizovan 16 meseci i potom pušten kući jer lekari nisu znali kako da mu pomognu. Izrasline su mu hirurški odstranjene 2008. godine. Iako se operacija učinila uspešnom, one su se, nažalost, opet vratile.

Izvor: klix.ba

Нема коментара:

Постави коментар