MENI

Noć knjiga 15. decembra: Praznik za knjigoljupce

Pred nama je još jedna regionalna manifestacija Noć knjige, koja se u petak, 16. decembra, u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi, održava od 17 sati do ponoći . Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja.


Noć knjige su u ponedeljak, 12. decembra u knjižari Delfi u SKC-u najavili Vesna Mihailović, direktorka knjižara Delfi, Ana Spasojević, direktorka marketinga izdavačke kuće Laguna, Mirjana Bobić Mojsilović, spisateljica, i Željka Ćirić Jakovljević, direktorka marketinga i korporativnih komunikacija Eurobank.

„Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, ukupno na 53 lokacija“, rekla je Ana Spasojević i dodala da će i ovog puta važiti skala popusta na Lagunina izdanja: za kupovinu jedne knjige biće 25 odsto, za dve knjige 30 odsto, za tri knjige 35 odsto, a za četiri i više knjiga 40 odsto. Popust na strana izdanja biće 20 odsto, a naslovi ostalih izdavača biće sniženi do 20 odsto. Cene raznovrsnog gift asortimana biće snižene za 10 odsto.


U Delfi knjižarama gostovaće i brojni pisaci koji će se družiti sa svojim čitaocima, među njima i Mirjana Bobić Mojsilović koja će u knjižari Delfi u SKC-u od 19 sati potpisivati svoju novu knjigu „Tvoj anđeo čuvar“. Ona je istakla da je Noć knjige veoma važna jer promoviše ljubav prema knjizi i čitanju i dodala da više nije nezavisni izdavač, ali da i dalje ostaje nezavisni pisac. „Novi roman koji objavljuje Laguna je uslovno rečeno ljubavni roman, ali je i priča o ljubomori, strahu, besu, o psihičkom zlostavljanju i o pobedi nad strahom“, rekla je autorka.

U Noći knjige pred čitaocima će se naći više od 23.000 naslova Lagune, i još 50.000 naslova drugih izdavača. „Posebno želim da skrenem pažnju na veliki izbor novih knjiga za decu koje će obradovati najmlađe za predstojeće praznike, i to je važno jer se ljubav prema čitanju razvija od malih nogu“, rekla je direktorka najvećeg knjižarskog lanca u Srbiji Vesna Mihailović.

I ovog puta Noći knjige priključile su se brojne biblioteke u gradovima Srbije, njih 45 koje će odobravati popuste na godišnju članarinu i organizovati specijalne programe.

Pred čitaocima će se u Noći knjige naći jedan od najuticajnijih romana Amosa Oza, roman „Juda“, koji nam daje nesvakidašnji pogled na stanje u Izraelu i novozavetnu priču. Još jedno delo velikog svetskog pisca Žozea Saramaga prvi put će se pojaviti na srpskom jeziku – „Pećina“ je priča o običnim ljudima u eri globalizma. „Planine Parnasa“ je prvi prevod u svetu ranog romana poljskog nobelovca Česlava Miloša. U ovoj antiutopiji planeta je prenaseljena ljudima koje muči jedino strah od viška vremena. Luka Mičeta će u Noći knjige čitaocima predstaviti sedmu knjigu o srpskim vladarima „Kralj Milutin“.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtu www.delfi.rs. U toku Noći knjige članski popusti Laguninog kluba čitalaca i količinski popusti neće se sabirati sa akcijskim, odnosno sa popustima koji će važiti samo za Noć knjige.

Нема коментара:

Постави коментар