MENI

Bela kuća objašnjava: Zašto je Tramp gurnuo premijera Crne Gore

Portparol Bele kuće Šon Spajser komentarisao je neprijatan incident koji se dogodio između predsednika SAD Donalda Trampa i premijera Crne Gore Duška Markovića na samitu NATO-a u Briselu.

Foto: YouTube Screensho


Prilikom obilaska zgrade novog sedišta NATO-a, Tramp je naglo odgurnuo Markovića koji je stajao ispred njega. Video-snimak incidenta brzo se proširio internetom i zbunio je mnoge korisnike.

- Nisam video taj snimak - rekao je Spajser, prenosi "Ju-Es-Ej tudej".

Međutim, portparol predsednika je istakao da je mesto lidera zemalja-članica NATO-a za fotografisanje unapred utvrđeno i pretpostavio je da je Tramp samo pratio plan.

​Sa svoje strane, premijer Crne Gore rekao je da nije obratio pažnju na incident.

- Samo sam video reakcije na društvenim mrežama. To je samo bezazlena situacija - rekao je on novinarima.

Crnogorski premijer je dodao da "naravno, predsednik Sjedinjenih Američkih Država stoji u prvom redu".

Korisnici Tvitera takođe su komentarisali taj incident.

- Najbolji deo je kada Tramp nakon guranja namešta svoj sako i diže nos kako to obično čini - napisao je Džes Keli.

​A Gavin Njusam je napisao: "Tramp zaista iskreno smatra: ’Prvo Amerika‘, i bukvalno odguruje svetske lidere da bi stao ispred".

Sputnjik 

 

Autorka "Harija Potera" stala u odbranu premijera Crne Gore


Autorka knjiga o čarobnjaku Hariju Poteru Džoana K. Rouling komentarisala je na svom Tviter nalogu neobičnu situaciju iz Brisela, kada je američki predsednik Donald Tramp odgurnuo premijera Crne Gore Duška Markovića na samitu NATO u Briselu kako bi izbio u prvi plan.

"Ti mali, mali, maleni čovece", napisala je britanska književnica Džoana K. Rouling na "Tviteru" uz snimak Trampa koji odguruje Markovića.Situacija u kojoj je američki predsednik Donald Tramp odgurnuo Duška Markovića na samitu NATO u Briselu kako bi izbio u prvi plan, izazvala je indignaciju na Balkanu i privukla pažnju na društvenim mrežama, iako ga je sam premijer Crne Gore ocenio kao "bezazlen događaj", preneo je AP. Kako navela američka novinska agencija, na društvenim mrežama u regionu najčešći naslovi su: "Amerika na prvom mestu" i "Kud si krenuo?".

"Video sam samo reakcije na društvenim mrežama. To je jednostavno jedna bezazlena situacija", rekao je Marković novinarima na samitu.

Umesto da bude uvređen, on je iskoristio priliku da zahvali Trampu na podršci članstvu Crne Gore u NATO, navodi AP. Marković je dodao da je u svakom slučaju "prirodno da predsednik SAD bude u prvom redu".

Predsednik SAD Donald Tramp gurnuo je juče premijera Crne Gore Duška Markovića po strani, kako bi bio u prvom planu na NATO samitu u Briselu. Na snimku se jasno vidi kako Tramp levom rukom snažno gura Markovića u stranu, potom izlazi u prvi plan i namešta odelo, preneo je Rojters. Snimak, na kome se vidi da se Marković nasmešio na ovakav Trampov gest, ubrzo se proširio po internetu.

Нема коментара:

Постави коментар