MENI

"Neposlušna građanka", dosad neobjavljena pesma Vlade Divljana

Neobjavljena pesma Vlade Divljana (1958-2015) "Neposlušna građanka" pojavila se kao animirani spot i vinilni singl, u izdanju promoterske kuće Long Play. Autorska pesma Divljana na ploči je zabeležena u dve verzije: na A strani je "Neposlušna građanka" u miksu Vojislava Aralice, za koju su animirani spot uradili Miloš Tomić i Marija Đorđević, dok se na B strani nalazi osnovna, demo verzija.





Vinilna ploča objavljena je u veličini longplejke, ali na 45 obrtaja, kako bi se postigle najbolje moguće audio-performanse. Dizajn omota ploče uradio je Aleksandar Zograf.

Divljan je još od jeseni 2014. najavljivao skori izlazak novog singla "Neposlušna građanka" koji je "snimio sa grupom beogradskih muzičara".

"Verovatno ću u skorije vreme, šta god to značilo, izbaciti novi singl. Nažalost, ne mogu mnogo više reći o tome, jer je to obavijeno velom tajne, ozbiljna misterija je u pitanju", govorio je Divljan pred planirani koncert 1. novembra 2014. u Domu omladine Beograda, koji zbog bolesti nažalost nikad nije održao. Preminuo je 4. marta 2015. godine.

"Neposlušnu građanku" su snimili i aranžman zajednički potpisuju Divljan (vokal i gitara) i bend za ovu priliku nazvan "Neposlušni", koji su činili Bojana Vunturišević (vokal, sint), Petar Rudić (sempler), Milorad Ristić (bas), Goran Milošević (bubanj) i Jamal Al Kiswani (saksofon).

🎵 OFICIJELNI VIDEO ZA "NEPOSLUŠNU GRAĐANKU POGLEDAJTE OVDE! 

Spot za "Neposlušnu građanku" je nastao pretprošlog leta, tako što je Đorđevićeva slikala na staklu, odnosno na delu stare šoferšajbne nađene u dvorištu u Krašićima, naselju na moru, dok je Tomić seckao, cepao, mrdao i gužvao slike is časopisa iz četrdesetih ili šezdesetih godina, pronađene u jednom već obijenom podrumu u Pragu, pre oko deset godina. Đorđevićeva je nastojala da se sve kreće i pretvara jedno u drugo, prateći ritam, dok je Tomić birao romantične prizore koje je rastavljao na delove i pravio neočekivane spojeve. Spot je montirao Vlada Radovanović.

Ploča se može naći u prodaji u Beogradu u Dallas Music Shopu (Sremska 2), Jugotonu (Nušićeva 27), knjižari Vulkan (Šoping centar "Ušće"), Metropolisu (Makedonska 21) i knjižari Delfi u SKC-u, a uskoro i u brojnim drugim muzičkim prodavnicama u Srbiji.


Izvor: B92

Нема коментара:

Постави коментар