MENI

Novi roman Jelene Bačić Alimpić „Nigde nema te“: "Knjiga će sigurno iznenaditi čitaoce"

Protkan najdubljim emocijama i moralnim dilemama o dobru i zlu, o ljubavi i mržnji, o životu i smrti, poverenju i zahvalnosti u teškim životnim okolnostima, u romanu „Nigde nema te“ Jelena Bačić Alimpić, autorka danas najčitanijih romana na srpskom jeziku, britko i vešto ispisuje izuzetnu priču o nesvakidašnjoj ratnoj heroini iz Prvog svetskog rata.


Autorka je istakla da će njena nova knjiga, objavljena u izdanju Lagune, sigurno iznenaditi čitaoce:

- Mislim da je ovo moja najzrelija knjiga dosad, najemotivnija, najbrža, najdinamičnija, pisana u vrlo teškim životnim okolnostima. Verujem da će zbog svega ovoga zauzeti posebno mesto i iznenaditi čitaoce jer iako je stil pisanja ostao isti, umnogome se razlikuje od svega što sam do sada napisala.

Jelena Bačić Alimpić potpisivala je svoju novu knjigu „Nigde nema te“ u knjižari Delfi u SKC-u. Veliki broj čitalaca strpljivo je čekao u redu za potpis i posvetu, a potpisivanje je trajalo više od dva sata.

Ispričan u prvom licu, novi roman Jelene Bačić Alimpić „Nigde nema te“ donosi priču o Izabeli Mesini, pametnoj devojci punoj saosećanja iz malog sicilijanskog sela, koja se prijavljuje za bolničarku Crvenog krsta kako bi pobegla iz kuće svoje majke. U vihoru stradanja Prvog svetskog rata, mnogi ranjenici proći će kroz spretne Izabeline ruke u maloj poljskoj bolnici na Dolomitima. Jednog dana tu dovoze Marka, ratnog izveštača iz Srbije koji je teško ranjen, i Izabela dobija zadatak da se nakon operacije stara o njemu. Tokom dugih, teških dana Markovog oporavka Izabela s njim razvija neobičan odnos: iako stranci, oni će se razumeti bez mnogo reči. Mada znaju da je njihova veza osuđena na propast, ljubav će biti jača od svih pravila i ograničenja. Ali kada posle završetka rata Izabeli prošlost pokuca na vrata, počeće drama njenog života o kojoj će pričati čitava Italija.

Jelena Bačić Alimpić je privukla pažnju čitalaca prvom knjigom „Ringišpil“, potom je objavila „Pismo gospođe Vilme“, „Poslednje proleće u Parizu“ i trilogiju „Kazna za greh“. Posle ovih bestseler romana, Jelena je odlučila da publici ponudi svoj najuzbudljiviji i najdinamičniji roman dosad.

Нема коментара:

Постави коментар