MENI

Ovih pet stvari na svom Fejsbuku momentalno obrišite!

I dok ljudi iz Fejsbuka tvrde kako im je zaštita privatnosti korisnika najveći prioritet, postoje određene informacije koje bi bolje bilo da nemate na vlastitom profilu. Razlog je jednostavan: to se vrlo lako može iskoristiti protiv vas - bilo u svrhu krađe identiteta ili iz drugih zlih namera, otkrio je anonimni haker objasnivši da on te brojni drugi poput njega bez problema zloupotrebe te informacije, objavio je Independent.

geralt / Pixabay

1. Rođendan

Te su brojke, odnosno datum, deo veće slagalice koja uključuje vaše ime te kućnu adresu uz pomoć kojih se lakše upada u bankovne račune i druge lične informacije.

2. Telefonski broj

U najboljem slučaju na njega vas može zvati tajni obožavatelj. U gorim slučajevima možete dobiti pozive zbog kojih ćete morati da promenite broj telefona. Osim toga, i uz pomoć njega se može doći do vaše lokacije.

3. Fotografije vašeg deteta/mlađeg člana porodice

Time izlažete maloletnika pedofilima, ugrožavate njegovu privatnost i otvarate put prema detetu - naročito ako stavljate informacije poput onih gde ide u vrtić, u školu, gde provodi vreme...

4. Informacije vezane za vaš posao


Ne samo da otkrivate gde se do vas može doći tokom većine dana, već i otkrivate svoju "ranjivu tačku" te pružate nepotrebne informacije uz pomoć kojih neko s lošim namerama može lako da vam naškodi. Takođe, stavite li svog poslodavca na stranicu, treba da budete svesni da se može posmatrati na način da sve što radite na društvenim mrežama u tom trenutku postaje odraz i vaše firme.

5. Svoje lokacije


Ako već toliko žarko želite da se pohvalite mestom na kom ste bili, učinite to koji dan kasnije, savetuje anonimni haker.

Нема коментара:

Постави коментар