MENI

Šta je najčešći ljubavni problem žena, prema internet pretragama?

Verovali ili ne jedan od najčešće guglovanih bračnih problema je izraz "brak bez seksa", prenosi "Huffington Post". Među onima koji traže odgovore za svoj problem je mnogo žena koje se trude da razumeju zašto ih njihovi muževi više ne žele.

Pexels / Pixabay

"U mnogo brakova žene su one kojima treba više seksa, ali o tome retko govore. Mediji veze prikazuju tako da je muškarac onaj koji stalno traži seks, ali upravo je suprotno", kaže Samanta Rodman, psiholog i bračna savetnica.

Mnoge žene se pitaju da li su postale neprivlačne, a stručnjaci ukazuju na druge moguće razloge.

"Ne radi se o tome da niste privlačni. Muškarci često prestanu da iniciraju seks zbog stresa ili im se događa erektilna disfunkcija o kojoj ne govore. Muškarci svoju seksualnost ocenjuju prema sposobnosti i ako im se dogodi da se penis ne diže, mogu da se povuku. Pokušajte da ga oslobodite pritiska. Ako želite da doživite orgazam, to možete i same, a možda će poželeti da se uključiti i u tome pronađe novo uzbuđenje", savetuje Tami Nelson, seksualni terapeut.

Psiholozi i seksolozi za rešavanje ovog problema preporučuju otvorenu komunikaciju, pokazivanje podrške i održavanje intimnosti.

Нема коментара:

Постави коментар