MENI

Aplikacija "Prosečna brzina" pomaže da znate kojom brzinom treba voziti da izbegnete kazne

Najnoviji propisi koji omogućavaju policiji merenje prosečne brzine na auto-putevima u Srbiji i kažnjavanje za prekoračenje dozvoljene brzine od 120 kilometara na sat, primorali su vozače da razmišljaju o mogućim kaznama. Novo merenje prosečne brzine donelo je i niz nedoumica. Recimo, kako izračunati prosečnu brzinu i kolika je trenutna prosečna brzina od trenutka kada ste ušli na pojedinu deonicu. 

play.google.com



Odgovore daje besplatna aplikacija za android mobilne telefone, pod nazivom Prosečna brzina, koju su razvili studenti i diplomci Fakulteta organizacionih nauka i besplatno je ponudili vozačima, preko Gugl stora. Omogućava da ukoliko je neko vozio nekom većom brzinom dobije informaciju koliko treba da sačeka da bi se uklopio u prosečnu brzinu ili da mu pokaže kolikom prosečnom brzinom treba da vozi do sledeće rampe, a da ne prekorači brzinu.

Aplikacija je direktno vezana za Gugl map, precizna je u milimetar, veoma laka za upotrebu i, kada se jednom skine, za njeno korišćenje nije potreban internet. Telefon se ponaša kao navigacija povezana sa satelitima.


Aplikacija “Prosečna brzina” je zamišljena kao kalkulator prosečne brzine vožnje, i daje informacije u realnom vremenu o ulaznoj i izlaznoj rampi, prosečnoj brzini i pređenoj relaciji. Takođe, u svakom trenutku daje i obaveštenje o tome kojom brzinom bi trebalo voziti kako biste do izlaska sa auto-puta vozili u dozvoljenim granicama.

Osim toga, aplikacija “Prosečna brzina” daje pregled svih naplatnih stanica, cene putarina i drugih informacija koje mogu biti važne tokom vožnje na srpskim auto-putevima. U planu je i proširenje aplikacije, pre svega spiskom benzinskih stanica, motela i restorana, pomoći na putu.


Aplikaciju možete jednostavno i besplatno preuzeti sa Google Play stranice, na linku
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.droidnip.nemanja.naplatnerampe

Нема коментара:

Постави коментар