MENI

Velika Facebook promena: Ovo su nova pravila!

Ako niste dobili Facebook raketicu, koja je oznaka za Explore Feed, verujte nam - stići će vam! Facebook je istumbao prikaz News Feed sadržaja i odvojio stranice, brendove i poznate ličnosti u novi odeljak, koji se nalazi pod ikonicom rakete u aplikacijama za iOS i Android sistem. 




Od 19. oktobra Facebook obaveštava sve korisnike i u Srbiji da su omiljene stranice prebačene u Explore Feed, na veb i smartfon aplikacijama, zajedno sa slikama, video prilozima, MEME objavama i drugim sadržajem, koji ste označili kao zanimljiv ili da ga volite, a ne dolazi direktno od vaših prijatelja (njihove objave i dalje ostaju u okviru News Feed sadržaja).

Dobra stvar je što će Explore Feed sadržati i predloge brendova, stranica, medija i drugih sadržaja, koji bi vam se mogao svideti, a niste ga videli ranije ili niste pratili te stranice. Loša stvar je to što Facebook algoritam još uvek nije ispeglao vremena objava, pa ćete videti sadržaj koji je objavljen pre dva dana ili pre dva sata jedan za drugim.

Explore Feed je tu da ostane i već od danas (19. oktobar) iće vam nametnut da se na njega naviknete, jer će to ubuduće biti mesto na kojem ćete čitati većinu dnevnih stvari koje volite, a ne potiče od vaših „živih“ prijatelja.

Mala raketa koja se koristi kao ikonica Explore feed opcije već je postala simbol straha marketinških stručnjaka jer se gotovo svi slažu u prognozama da će korisnicima biti teško da se naviknu na promene, ako se uopšte budu navikavali.

Gotovo tradicionalno Fejsbuk je pokrenuo ogromnu promenu bez da je razradio, pa će vam se tako i u običnom i u ovom alternativnom njuzfidu pojavljivati postovi stari i po nekoliko nedelja bez nekog posebnog reda i poretka.

Gotovo svi kritičari se slažu da je jasno da je kompanija odradila promenu kako bi uzela više para. Nije tačno da ćete u svom njuzfidu videti samo postove prijatelja – videćete i sve postove onih koji za to plate

Нема коментара:

Постави коментар