MENI

Kako sačuvati kontakte na mobilnom telefonu zauvek?

Saznajte kako da sačuvate svoje kontakte na mobilnom telefonu zauvek, bez straha šta će sa njima biti kada vratite uredjaj na fabrička podešavanja ili ga zamenite novim?

Pexels

Prilikom prvog pokretanja vašeg Android pametnog ljubimca verovatno se pitate zašto je uopšte potrebno napraviti ili prijaviti se putem Google računa. Kako je naš vrhovni vođa Google tvorac Android pametnog sistema, preporuča se napraviti Google račun radi lakše identifikacije korisnika telefona i još nekoliko vrlo važnih stvari.

Ono što je veoma bitno jest to da UPAMTITE ILI ZAPIŠETE VAŠ GMAIL I ŠIFRU! Ovu stavku ne mogu dovoljno naglasiti.

Postupak za neposlušne (Otvaranje novog računa)

Laganim skokom u glavne postavke vašeg telefona naići ćete na stavku koja se zove „Računi“. Ulaskom u istu možete dodati novi Google račun dodirom na „Dodavanje računa“ nakon čega ćete odabrati „Google“. Pritiskom na „Više opcija“ dodirnite Otvorite korisnički račun.

Proces otvaranja novog Google računa 

Upišite svoje ime i prezime, datum rođenja i pol. Nakon toga odaberite vašu željenu Gmail adresu te istu UPAMTITE! Nakon dvostrukog upisa šifre (lozinke) koju isto trebate UPAMTITI možete ali i NE MORATE dodati vaš broj pametnog telefona. Nakon toga odvucite sav taj tekst u kojemu pristajete na prodavanje duše Google-u te prihvatite sve namete uz „Slažem se“. Nakon toga ste gotovi sa kreiranjem vašeg novog i nadamo se stalnog Google računa.

U vašim glavnim postavkama pametnog telefona, odaberite kao i ovi neposlušni stavku „Račun“, potom Google, te odaberite vaš Gmail račun koji koristite (ili novi koji ste napravili ako je bilo potrebe za tim) te nakon toga uključite stavku „Kontakti“ za sinhroniziovanje vaših kontakata sa Google računom. Sa tim zadnjim korakom ste gotovi i vaši kontakti će se kopirati i na vaš Google račun. Još jedna ključna opcija se prikaže pri dodavanju novih kontakata. Kada želite dodati nove kontakte na vaš pametni telefon, ako vas Android sustav upita na koji račun želite spremati taj i sve nove kontakte, odaberite „Google Račun“.

Proces sinhronizovanja sa Google računom

Kontaktima možete pristupiti i na vašem računalu, tabletu i pametnom telefonu tako što se prijavite na vaš Google račun (https://contacts.google.com/ na računaru; na pametnim telefonima i tabletima pri prvom pokretanju prijavite se pomoću svoje Gmail adrese). Ovaj vrlo jednostavan i kratak proces vas može sačuvati od glavobolja pri prosleđivanju brojeva rođacima u Njemačkoj.

Autor: Ivan Tadić, IZvor: balkangadgets.com

Нема коментара:

Постави коментар