MENI

Knjiga iz 19. veka predskazala budućnost?!

Serija romana iz kasnog 19. veka, koja opisuje doživljaje dečaka po imenu Baron Tramp, podigla je veliku prašinu na društvenim mrežama. Autor romana "Čudesno podzemno putovanje Barona Trampa", advokat Ingersol Lokvud, u svom delu spominje i dečakovog pomoćnika Dona, čije su ime mnogi povezali sa američkim predsednikom Donaldom Trampom. 


Pixabay


Puno ime muškarca je Don Konstantino Bartolomeo Strefolofidgeguanerijusfum, što znači da je don samo titula, ali korisnike društvenih mreža svakako ne prestaju da zabavljaju teorije zavera koje su u međuvremenu počele da se pojavljuju.

Sličnosti se takođe ne zadržavaju samo na Trampovom imenu i imenu njegovog sina Barona, piše "Njuzvik" .

Baron je bogati mladić, a njegov otac - "Gospodar svih gospodara" - inspiriše ga da iz Dvorca Tramp otputuje u Rusiju, gde pronalazi portal koji mu omogućava putovanje u druge zemlje.

Lokvud je takođe autor pamfleta iz 1896. godine po imenu "Poslednji predsednik" koji pokazuje zanimljive paralele sa današnjim vremenom.

Radnja se odvija u Njujorku, u kojem vlada pometnja zbog jednog kandidata na predsedničkim izborima. Pobedu autsajdera koji živi na Petoj Aveniji (istoj ulici u kojoj se nalazi Trampova kula) niko nije očekivao, a vest o tome izazvala je veliku pometnju u društvu.

IZVOR: HUFFINGTON POST

Нема коментара:

Постави коментар