MENI

Ove namirnice morate odmah izbaciti iz ishrane

Ovo su smernice kako da steknete zdravije prehrambene navike, i koje namirnice nipošto ne bi trebalo da jedete ako želite da ostanete vitki...

Pixabay



Gazirana pića 

Jeste li znali da su gazirana pića krcata praznim kalorijama koje se dobijaju iz kukuruznog sirupa bogatog fruktozom?! Štaviše, gazirana pića trebalo bi da prestanete da pijete, jer je dokazano da izazivaju gojaznost i mogu da povećaju rizik od dijabetesa i visokog krvnog pritiska.


Beli hleb 

Budući da se pravi od belog brašna, beli hleb je nezdrav zato jer je, prilično doslovno, 'izbeljen'. Znači, ne samo da se lišava ukusa tokom procesa proizvodnje, nego mu se oduzimaju i njegove osnovne hranjive materije. Stoga se, umesto belog, radije prebacite na zdraviju varijantu od integralnih žitarica ili na crni hleb.


Punomasni mlečni proizvodi 

Naravno da su mleko i mlečni proizvodi zdravi za vas, ali punomasni mlečni proizvodi su puni masti i holesterola. Zato uvek odaberite one s manjim procentom mlečne masti, koji ipak sadrže sve hranjive materije koje su vam potrebne.


Brza hrana 

Količina kalorija koju sadrži jedan obrok iz restorana brze hrane gotovo da je jednaka broju kalorija koje bi trebalo da konzumirate tokom celog dana. Iako neke od ovih kalorija potiču od belančevina, većina ipak poreklo ima u šećeru (u gaziranim pićima) i masti (obično iz hamburgera i prženih krompirića).

Super žena

Нема коментара:

Постави коментар