MENI

Najveće zablude o vagini koje i dalje postoje!

Prošle nedelje "Journal of Sexual Medicine" objavio je rezultate istraživanja koji bi trebalo da reše sve nedoumice oko ženske vagine. Ima ih i dalje, a ove su najčešće.



U istraživanju je učestvovalo sedam žena koje su istakle da tokom seksualne stimulacije istuštaju velike količine tečnosti. Vršile su se analize navedenih tečnosti, i zaključeno je da je reč o “neželjenom ispuštanju urina tokom seksualne aktivnosti”. Drugim rečima, skvirtig je zapravo samo uriniranje, bar ako je verovati ovoj studiji. Zbog nedostatka informacija o ženskoj anatomiji, ovaj i slični mitovi u tolikoj meri vladaju društvom da su mnoge žene poverovale u isto! Evo nekih od najgorih neistina o ženskom polnom organu u koje mnogi i danas veruju:

1. Žene koje imaju previše seksa postaće manje “uske”, pa neće moći da pruže svom partneru toliko zadovoljstva kao pre

Mnogi se često i neumesno šale na račun “velikih, opuštenih” vagina. Obično muškarci pričaju o velikim vaginama u kontekstu žena koje su imale više partnera, iako to nema veze sa zdravom pameću.

“Polni odnosi ne mogu trajno da rašire vaginu. Ovaj proces, širenje tokom uzbuđenja i sužavanje nakon toga, događa se bez obzira koliko često žena ima seks”, objašnjava seksualni psiholog Majkl Kastlman.

Ipak, iako je vagina izuzetno elastična, postoji jedan izuzetak, a to su starije žene koje su rodile više puta.

2. Vaša vagina ima neprijatan miris

Ne postoji žena na svetu koja se nije u jednom trenutku zapitala “oseća li se malo prejako tamo dole”. Odgovor je: NE! Osim ako nemate infekciju, a to biste shvatili na druge načine, znajte da svaka vagina ima svoj ukus i miris koji se ne može uporediti ni sa čim drugim.

Ovi ukusi i mirisi mogu da varijaju, u zavisnosti od prehrane, nivoa pH, hormonalnih promena ili u kom delu ciklusa se žena nalazi… Sve te varijacije su 100 odsto zdrave i normalne, pa prestanite da se opterećujete takvim stvarima, piše dnevno.rs.

3. Nakon prvog seksa puca himen


Iako postoji himen – tanka membrana na ulazu u vaginalni kanal, treba znati da nisu sve žene rođene sa njim, pa nije ni nužno da on pukne tokom prvog seksa i da mora da bude puno krvi. Naravno, ako uopšte nije bilo krvi, verovatno niste ni imali himen, i to je sasvim u redu.

4. Ako želite najbolje orgazme na svetu morate da se fokusirate na pronalazak G tačke

Nakon što je otkrivena G tačka, mnogi su pomislili da prethodne generacije žena (koje nisu znale za nju) uopšte nisu u potpunosti uživale u seksu. A to, naravno, nije istina. Ako niste doživeli orgazam zahvaljujući G tački dosad, verovatno i nećete, a postoje i neki dokazi da pojedine žene čak i nemaju G tačku.

Naučna zajednica i dalje raspravlja o postojanju G tačke, a činjenica da tek sedam odsto žena može doživeti orgazam tokom penetracijskog seksa, dok ostalih 93 odsto zahteva stimulaciju klitorisa, kazuje ponešto o važnosti G tačke, ukoliko ona uopšte i postoji. Samo da napomenemo da su italijanski naučnici nedavno G tačku nazvali “naučnom prevarom”, tvrdeći da njeno postojanje nije potvrđeno od strane stručnjaka za ljudsku anatomiju.

5. Muškarci ne vole dlake

Postoji mit u ženskom heteroseksualnom svetu da ako vaša vagina nije obrijana i glatka poput bebine guze, nijedan muškarac neće želeti da se približi vašem međunožju. Uprkos tome što pokušava da se proširi svest o tome da i prirodan izgled vagine privlači muškarce, mnoge žene i dalje ne veruju u to. Ipak, istina je negde između. Naime, većina muškaraca preferira oblikovane dlačice, znači potšišane i uređene, pre nego “šumu” u stilu 1970-ih ili potpuno sređenu intimnu zonu.

6. Nisu sve usne identične

Na hiljade žena pati zbog izgleda svojih malih i velikih stidnih usana, a neke se čak podvrgavaju i estetskim korekcijama kako bi njihova vagina bila “sitna i lepa”. Ali, treba biti svestan toga da svaka žena ima drugačije stidne usne i klitoris i da su sve potpuno normalne i zdrave.

Нема коментара:

Постави коментар