MENI

Preminuo Zoran Modli, legenda radio voditeljstva

Ko zaista voli i poštuje radio kao medij, ime Zorana Modlija, jednostavno mora da zna! Novinar Zoran Modli umro je u 71. godini u Beogradu. Prvi je vodio emisiju iz aviona, dok pilotira. Autor je "Pilotske knjige".
Foto: Zmodli / Wikipedia



Zoran Modli je bio jedan od najpoznatijih srpskih radio novinara i di-džejeva.

Počeo karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina 20. veka u beogradskim diskotekama.

Izdao je ploču "Zoran Modli i leteća diskoteka" i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu "Džuboks".

Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu "Hajduk Stanko i jataci", u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla, "Na putu za Stambol" i "Anđelija, čuvaj se Turaka".

Bio je veoma popularan radio voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju "Ventilator 202". 

Modli se trudio da bude inovativan i prvi je vodio emisiju iz aviona, dok pilotira. Sledeća inovacija je bila skupljanje traka sa demo snimcima.

Posle više od 20 godina provedenih u "Jatu", gde je upravljao "boingom-727", nastavio je pilotsku karijeru kao kapetan u privatnoj aviokompaniji "Princ Aviješn", sve do 15. jula 2010. godine, kada je doživeo udes na aerodromu Brač skliznuvši sa piste mlaznim poslovnim avionom. Avion je izgoreo, ali su posada i putnici izašli nepovređeni.

Nakon ovog udesa, Modli je napustio karijeru pilota. Do detalja je opisao svoj poslednji let u prvom poglavlju "Pilotske knjige".

Нема коментара:

Постави коментар