Jasno nam je da sa prvim hladnim danima počinje i sezona prehlada. Ovaj domaći lek od prirodnih sastojaka deluje protiv kašlja i bolova u grlu. Otkloniće česte simptome prehlade, bez potrebe za odlazak lekaru.
Sastojci za lek protiv kašlja i bola u grlu
- med
- đumbir (svež ili meveni)
- biber
- timijan (svež ili mleveni)
Postupak:
1. Pomešajte nešto više od 100 grama meda s dvostruko manje tople vode.
2. Dodajte timijan, biber i đumbir, oko 20 grama svakog. Umutite sastojke i brzo mešajte otprilike dva minuta ili dok ne primetite ujednačenu strukturu.
Ovakva smesa može da stoji i nekoliko nedelja na hladnom i suvom mestu i u dobro zatvorenoj posudi. Navedena količina dovoljna je za nekoliko dana, a ukoliko je potrebno, nakon toga možete napraviti novu zalihu.
Preporučena količina za konzumiranje je tri do pet kafenih kašičica dnevno, i u zavisnosti od ozbiljnosti vašeg stanja, slobodno procenite ako vam je potrebna i veća količina od preporučene.
Ovaj domaći lek sjajan je i kao poklon bolesnom članu porodice ili prijatelju, a zbog spoja ovih lekovitih sastojaka i njegovog lekovitog dejstva, sigurno će vam biti zahvalni.
Sastojci za lek protiv kašlja i bola u grlu
- med
- đumbir (svež ili meveni)
- biber
- timijan (svež ili mleveni)
Postupak:
1. Pomešajte nešto više od 100 grama meda s dvostruko manje tople vode.
2. Dodajte timijan, biber i đumbir, oko 20 grama svakog. Umutite sastojke i brzo mešajte otprilike dva minuta ili dok ne primetite ujednačenu strukturu.
Ovakva smesa može da stoji i nekoliko nedelja na hladnom i suvom mestu i u dobro zatvorenoj posudi. Navedena količina dovoljna je za nekoliko dana, a ukoliko je potrebno, nakon toga možete napraviti novu zalihu.
Preporučena količina za konzumiranje je tri do pet kafenih kašičica dnevno, i u zavisnosti od ozbiljnosti vašeg stanja, slobodno procenite ako vam je potrebna i veća količina od preporučene.
Ovaj domaći lek sjajan je i kao poklon bolesnom članu porodice ili prijatelju, a zbog spoja ovih lekovitih sastojaka i njegovog lekovitog dejstva, sigurno će vam biti zahvalni.
Нема коментара:
Постави коментар