PRE SVEGA

VIBER UVODI PLAĆANJE!

Kompanija Rakuten Viber u susret obeležavanju 10. godini postojanja uvodi jednu od najkompleksnijih i najozbiljnijih usluga dosad - finansijske transakcije!

Viber, kao najpopularnija aplikacija među IM aplikacijama u Srbiji, tako postaje prva u domenu pružanja usluga za plaćanja u čet botovima.

Korisnici Viber aplikacije će od sada moći da upotrebljavaju Viber platformu za kupovinu roba i usluga, plaćanjem transakcija direktno iz aplikacije putem Google Pay sistema, a ova funkcija se uvodi lako i brzo na svako tržište na kome je dostupni platna usluga Google Pay. Nažalost, trenutno u Srbiji Google Pay nije u upotrebi, pa se nove mogućnosti Viber-a očekuju tokom 2021. godine, ali kako je Apple Pay već neko vreme i kod nas očekujemo da ubrzo bude najavljena i Google usluga sa bankama.

Ukrajina je izabrana da postane prva zemlja u kojoj će ova funkcija biti aktivirana, dok je primena u drugim zemljama predviđena tokom 2021. godine.

Da li zaista ima potrebe za korišćenjem toliko različitih aplikacija za društvene mreže, plaćanja i dostavu hrane povrh vodećih aplikacija za razmenu poruka? Još 2017. godine, 64% milenijalaca se interesovalo za rešenja novčanih transfera unutar aplikacija za razmenu poruka. Od tada je taj broj u stalnom porastu, a pandemija je samo naglasila potrebu uvođenja rešenja, koja bi omogućila da se praktično sve radi - na daljinu.

Viber je prepoznao tu potrebu i objavio podršku u vidu nove, a integrisane funkcije i finansijsku tehnologiju ovom premijerom u digitalnim plaćanjima, koja vode računa o privatnosti korisnika ponudio na IM tržištu. Ipak, Viber nije usamljen u toj težnji, jer je Facebook, vlasnik WhatsApp aplikacije već nešto slično najavio i za tu aplikaciju i pustio u upotrebu u Brazilu.

Ukoliko korisnik ima aktivnu Google Pay uslugu i na nju vezanu kreditnu tj. neku drugu platnu karticu, onda je plaćanje moguće kroz Viber, bez dodatnih podešavanja i unošenja dodatnih podataka.

IzViber kompanije kažu će ostvariti saradnju sa pouzdanim timovima programera čet botova i pružaocima usluga plaćanja tokom narednih mesec dana, kako bi ova funkcija što pre bila dostupna širem korisničkom segmentu.

Zašto je plaćanje kroz Viber dobra stvar:

Ušteda vremena: Funkcija plaćanja u čet botovima je direktna i laka, kroz Viber aplikaciju

Sveobuhvatnost: Korisnici će kroz čet botove plaćati i mesečne troškove, isporuke, prevoz itd.

Bezbednost: Svi podaci su enkriptovani (nedostupni) čet botovima, Viber ili trećoj strani

Za poslovanje: Lak način za povezivanje i prikupljanje uplata za male, srednje i velike firme

Laka primena: Funkcija se uvodi lako i brzo svakom kome su dostupni Google Pay.

Mondo

Нема коментара:

Постави коментар