PRE SVEGA

Lepota Radmile Savićević u mladosti ostavljala je bez daha

Čuvena glumica iz Kruševca bila je  i ostala jedna od omiljenih glumica na prostorima bivše Jugoslavije.

Foto: Facebook

Do te pozicije dovela ju je uloga u seriji „Srećni ljudi“, ali i brojne kultne uloge u serijama i filmovima „Kamiondžije“, „Paja i Jare“, „Bolji život“, „Pozorište u kući“.

Sigurni smo da se stalno prisećate njenih legendarnih glumačkih ostvarenja, a sada imamo priliku da vidimo i kako je Radmila izgledala u mladosti kada je plenila lepotom i mnogima ostavljala utisak poput prave dive.

Njene replike koje je izgovorila glumeći Ristanu Risku Golubović, prepričavaju se decenijama nakon što premijera filmova i serija u kojima je igrala neponovljiva Radmila.

Podsetimo, Radmila Savićević preminula je 8. novembra 2001. godine u 75. godini života. Sahranjena je četiri dana nakon toga u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Foito: Facebook

Karijeru je počela 1946, a prvi film snimila 1961. godine. Pažnju na sebe je skrenula 1968. u filmu Višnja na Tašmajdanu, gde je igrala razrednog starešinu. Popularnost stiče kao Violeta u Kamiondžijama, devojka zaljubljena u Paju Čuturu (Pavle Vuisić), i kao baka Vuka u Pozorištu u kući. Godine 1976. snima TV seriju Babino unuče, da bi potom igrala u seriji Vruć vetar. Krajem osamdesetih tumači lik sekretarice Žarke u Boljem životu, a godine 1993. njena karijera dolazi do vrhunca ulogom Riske Golubović u Srećnim ljudima. Njena poslednja uloga bila je Dostana u Porodičnom blagu.

Нема коментара:

Постави коментар