Pixabay |
*480 gr pšeničnog integralnog brašna
*150 gr ražanog brašna
*150 gr heljdinog brašna
*1 ravna kašičica soli
*2 kašike maslinovog ulja
*kesica kvasca
*500 ml vode
Priprema:
U mini pekaru sipati najpre vodu, dodati soli, heljdino i ražano brašno, ulje. Na sredini napraviti rupu i sipati kesicu praška.
U meniju izabrati br 3 pritisnuti dugme za tamniji hleb i start.
Posle 3 sata dobićete divan integralni hleb, sa malo jačom koricom i mekanom sredinom.
Hleb možete da pečete i u rerni. Zamesite ga kao svaki hleb, neka poraste 30 min, prermesite i stavite u pleh i pustite da ponovo naraste oko 20 min. Peći na 180 stepeni C oko 50 min.
izvor: Superzena.B92
Нема коментара:
Постави коментар