MENI

Simpsonovi u susret Noći veštica: 2,5 minuta straha

Svake jeseni na male ekrane stiže jedan od omiljenih horora miliona gledalaca širom sveta – specijalna, mračna i strašna epizioda "Simpsonovih" u susret Noći veštica. Ovoga puta dodatni strah i zabavu garantuje reditelj Giljermo del Toro.




eksički reditelj poznat po filmovima "Panov lavirint" i "Blejd 2" režirao je uvodnu špicu za specijalnu epizodu Simpsonovih koja će biti emitovana 6. oktobra na američkim televizijama, piše Dejli telegraf.

Dva i po minuta duga sekvenca predstavlja "ljubavno pismo stvarima koje volim – Simpsonovima i horor žanru", tvrdi Del Toro.

U 150 minuta čuveni reditelj je ubacio skoro 100 referenci na kultna filmska ostvarenja, od Hičkokovih "Ptica", preko "Blejda" do njegovog "slatkog greha" B-produkcije, filma "The Car" iz 1997.

Osim klasika, tu su i reference na brojne novije filmove, kao što su "Prometej" Ridlija Skota, pa čak i Del Torovi filmovi "Bitka za Pacifik" i "Hellboy". Posebno je zanimljiva pojava Lise, tvrdi del Toro.

"Prikazao sam njen pad kroz kauč po uzoru na 'Alisu u zemlji čuda', ali je obučena kao devojčica iz 'Panovog lavirinta', i na kraju se prizemljuje pored Hipnotoda iz 'Futurame'", objasnio je Del Toro.

Specijal "Treehouse of Horror" deo je serije "Simpsonovi" od 1990, najčešće inspirisan horor filmovima iz sredine dvadesetog veka, ali i popularnim kinematografskim ostvarenjima. Na razne načine redovan gost je čuveni pisac Edgar Alan Po, a epizoda "Gavran" (The Raven) je stekla kultni status.
(B92)

Нема коментара:

Постави коментар