MENI

Dugoročna prognoza vremena za AVGUST, SEPTEMBAR i OKTOBAR 2017.

Dugoročna prognoza vremena za AVGUST, SEPTEMBAR i OKTOBAR tekuće godine.


stokpic / Pixabay

Dugoročna vremenska prognoza do 15. septembra 2017.

Negative Space / Pexels
Prema dugoročnoj vremenskoj prognozi, do 2. septembra očekuje se toplo i uglavnom suvo vreme s najvišim dnevnim temperaturama od 27 do 33 stepena. Kiša ili lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom prognoziraju se oko 19, 20, 24, 25. i 28. avgusta.

Do sredine meseca najviše dnevne temperature, uz povremena kolebanja, biće od 24 do 28 stepeni.

U periodu od 2. do 5, kao i oko 8, 9, 12. i 13. septembra očekuje se pojava kiše mestimično ili lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom.

Pogledajte grafički prikaz kretanja vremenske situacije do 15. septembra 2017. godine:


OZVOR: RHMZ Srbije

Pogledajte i prognozu vremena u Srbiji za avgust i septembar 2017. godine, dan po dan:

Izvor: mojgrad.rsPrognoza za naredne dane 

 

Sezonska prognoza DO KRAJA 2017. GODINE Republičkog hidrometeorološkog zavoda


SEPTEMBAR 2017: Topliji i malo suvlјi septembar. Ipak, septembarska količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti malo iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha od 14.0ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom septembra biće oko 24.7ºS.

Mesečna suma padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 3 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini septembarska suma padavina iznosiće oko 49 mm.


 OKTOBAR 2017: Prosečno topao i prosečno vlažan oktobar. Miholјsko leto.

Srednja minimalna temperatura vazduha u oktobru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost oktobarske srednje minimalne temperature vazduha od 9.7ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u oktobru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom oktobra biće oko 19.3ºS.

Mesečna suma padavina tokom oktobra biće malo ispod višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini oktobrska suma padavina iznosiće oko 37 mm.


NOVEMBAR 2017: Topliji i malo suvlјi novembar. Ipak, novembarska količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Srednja minimalna temperatura vazduha u novembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost novembarske srednje minimalne temperature vazduha od 4.7ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u novembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku vivšim za oko 0.7ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom novembra biće oko 11.4ºS.

Mesečna suma padavina tokom novembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 11 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini novembarska suma padavina iznosiće oko 42 mm.


DECEMBAR 2017: Blaži i malo suvlјi decembar. Ipak, decembarska količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.


Srednja minimalna temperatura vazduha u decembru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 1.2ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u decembru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1.2ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom decembra biće oko 6.8ºS.

Mesečna suma padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko12 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 40 mm.

6 коментара:

 1. ako je metrelogija napredovala što je morala prognoza za oktobar i novenbar zadovoljavajuća

  ОдговориИзбриши
 2. MOLIM VAS U BUDUCE ME OBAVESTAVAJ TE NA MOJ FEJS BUK PROFIL O VASOJ VREMENSKOJ PROGNOZI KOJU DAJETE

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Dovoljno je da lajkujete našu Facebook stranicu i izveštaji će Vam redovno stizati.
   Hvala i pozdrav!

   Избриши
 3. Neki još nisu ni gramatiku savladali, a bi vremensku prognozu iz minute u minutu da prate ej živote😂

  ОдговориИзбриши
 4. Vi i niko od vas nemozete da pogodite ni kako ce vreme za sat da bude,samo s4erete o zagrevanju o susi,a kod nas kisa pada vise nego u Londonu godinama vec

  ОдговориИзбриши