MENI

Da vagina bude mirisna i zdrava

Foto: imagerymajestic / freedigitalphotos.net
Samo zato što postoje na stotine proizvoda koji pomažu da vaša vagina ostane čista i "mirisna", to ne znači da je to ono što muškarci žele. Ako vam se sviđaju ti proizvodi – OK. Ali nemojte ih koristiti iz nesigurnosti u sebe. Treba sa znete da i hrana koju jedete može da utiče na miris vagine, ali i na njeno zdravlje, što je još važnije.

- Vagine koje su zdrave, imaju uravnoteženu prirodno kiselu pH vrednost, kao i niz dobrih bakterija, koje se bore protiv infekcija - kaže ginekolog dr Meri Rozer.

Hrana koju unosite u organizam može da promeni pH vrednost, ali i prirodni miris vaše vagine.

Ono što može da poremeti balans su začini, luk, mlečni porizvodi, špargla, crveno meso, brokoli.

- Preporučuje se unos voća i povrća koje će očuvati prirodnu pH vrednost i zdravlje vagine - objašnjava ginekolog. Ova hrana ne može trajno narušiti prirodno kiselu pH vrednost, već će taj efekat trajati dva, tri dana od trenutka kada ste ih pojeli.

Da bi vaš intimni deo tela bio nmirisan i zdrav, trebalo bi da navalite na voće, povrće, cele žitarice, i da pijete dosta tečnosti, posebno vodu.

Za njeno zdravlje dobar je i jogurt, a pažnju treba usmeriti na količinu šećera koju unosite u organizam. Visok nivo šećera u krvi može da bude uzrok infekcije polnog organa.


Saznajte šta se događa sa vaginom pre i tokom seksa


Poznato je da penis menja oblik i raste kada je muškarac uzbuđen, ali, jeste li znali da i vagina prolazi kroz razne promene tokom seksa?

– Čim dođe do strastvenih igrica, vagina gotovo odmah Počinje da luči sluz. U zavisnosti od osobe i situacije, telo počinje da luči prirodni lubrikant između 10 i 30 sekundi nakon početka 'igrice'. To se događa i nakon što se žena uzbudi, kako bi to neki rekli – postane 'mokra'. Količina zavisi od nekoliko faktora: same osobe, uzbuđenja, ciklusa, uzimanja lekova...

– Kad je žena uzbuđena, vagina se produži i naraste. Vaginalni otvor nabubri kako bi bolje podstaknuo muškarčevu ejakulaciju. Zamislite kako penis izgleda 'spušten' i koliko se poveća kad je u erekciji. Toliki je (ilustrativno) i rast vagine kad je žena uzbuđena.

– Unutrašnji, 'gornji' deo vagine se gotovo udvostruči nakon što se žena uzbudi, ali taj deo nema one živce koji izazivaju osećaj zadovoljstva, osim na samom vrhu. Deo na kojem je vagina najosetljivija (ne uključujući G-tačku) je onaj donji, na samom ulasku u vaginu, jer ima najviše živaca koji ženi pružaju osećaj ugode.

– Kegelovi mišići, mišići karlice, mogu se učvrstiti vežbama kako bi vaginalni otvor bio stisnutiji. Time se ujedno može sprečiti inkontinencija. Kegelovi mišići su mišići u donjem delu karlice, omogućavaju zaustavljanje mokrenja, a prilikom orgazma se automatski stežu (kontrakcije mišića). Možete da ih stiskate svojevoljno kako biste dodatno uzbudili partnera prilikom penetracije, za vreme seksa, a možete ih vežbati u bilo koje doba dana, dok sedite u kancelariji ili čekate tramvaj.

– Kad je žena uzbuđena, buja i erektilno tkivo oko uretre kako bi mokrenje tokom seksualnog  odnosa bilo sprečeno, a time se sprečava i ulazak bakterija. Ovo tkivo je vrlo osetljivo i povezano je s klitorisom. Erektilno tkivo tokom uzbuđenja postaje osetljivije i čvršće, što pojačava užitak tokom vaginalnog i analnog seksa.

– Tokom uzbuđenja klitoris i obližnja područja nabubre gotovo dvostruko zbog dotoka krvi. Iako veći klitoris ne znači i više uzbuđenja, lakše ga je stimulisati.

– Skeneove žlezde, koje se nalaze oko uretre, zadužene su za proizvodnju ženskog ejakulata. Da, i žena može da ejakulira, a to se zove 'squirtanje'. Međutim, retkima to zapravo uspeva. Kod nekih žena su Skeneove žlezde male, pa imaju i malu proizvodnju, a neke žene ih uopšte nemaju.

Нема коментара:

Постави коментар