MENI

Preminuo legendarni košarkaš Boban Petrović

Kruševljanin, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Boban Petrović, preminuo je u Južnoafričkoj Republici. Legendarni krilni centar jutros je izgubio svoju najveću bitku. 

Nakon što je nedavno doživeo saobraćajnu nesreću, gde je počeo da se bavi košarkom, Petrović je poslednjih nekoliko dana života proveo u bolnici. Zbog mera usled pandemije virusa korona kontakt bilo koga sa njim je bio jako ograničen, a upravo je KK Partizan potvrdio vest o njegovoj preranoj smrti.

Petrović je rođen 19. jula 1957. u Kruševcu. Za Partizan je igrao od 1976. do 1985. godine i u tom periodu je bio jedan od najboljih igrača crno-belih. Petrović je bio i član nacionalnog tima SFR Jugoslavije na Evropskom prvenstvu 1981. kada su "plavi" osvojili srebro, kao i godinu dana kasnije na Svetskom prvenstvu kada je reprezentacija Jugoslavije osvojila bronzanu medalju.

U dresu Partizana, Petrović je osvojio dva međunarodna kupa "Radivoj Korać" (1978. i 1979), dve titule nacionalnog šampiona (1979. i 1981) i kup SFRJ (1979).

Sa 3.618 postignutih poena na 273 utakmice, Boban Petrović je deseti najboji strelac u istoriji kluba.

Ostaće upamćena anegdota sa vraćanjem lopte na utakmici Olimpija – Partizan, između Bobana Petrovića i njegovog kuma, Petera Vilfana, koja je ostavila sve aktere meča u čudu.

Osim za Partizan, Petrović je igrao za francuski Rems, ljubljansku Olimpiju, špansku Manresu, Napredak iz Kruševca i belgijski Haselt.

Vreme i mesto komemoracije kao i sahrane Bobana Petrovića, biće objavljeni naknadno.

Нема коментара:

Постави коментар