MENI

Pet stvari koje ne smete da radite 1. januara - njima prizivate nesreću i besparicu, a da i ne znate

Kažu da ono što radimo prvog dana nove godine određuje kakav će nam biti ostatak godine... Zato dobro pazite, evo šta danas ne bi trebalo da radite, prema nekim verovanjima ili sujeverjima, kako god želite da ih nazovete.

Pixabay

Naime, 1. januara ne bi trebalo da perete veš jer na taj način, prema nekim verovanjima, "ispirate" dobru sreću ili ćete možda iz svog života "izbaciti" neku važnu, blisku osobu.

Takođe, u pojedinim kulturama se smatra da ono što radite danas, radićete cele godine, pa se zato savetuje da izbegavate da radite manje-više bilo šta teže.

Pojedini ljudi veruju da na dan Nove godine i prvog dana u novoj godini ne treba brisati prašinu niti čistiti, iz istog razloga iz kog se veruje da ne treba da se pere veš – da ne biste "očistili" dobru sreću.

Neki kažu da je važno da vam danas džepovi ili novčanik budu puni, kako biste cele godine imali novca, a pored toga, savetuju i da danas ništa ne iznosite iz kuće, čak ni smeće. To je, navodno, način da sprečite da novac izlazi iz kuće.

Нема коментара:

Постави коментар