MENI

Preminula novinarka Ksenija Vučić, prva supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića

 Novinarka Ksenija Vučić je iznenada preminula u Beogradu u 56. godini.


Ksenija Vučić je novinarsku karijeru započela na TV Studio B, radila je na radio-stanicama Fokus i Indeks, a poslednjih godina bila je urednik i direktor kablovskog kanala na RTV Pink. Njeno poslednje javno pojavljivanje bilo je pre 7 dana u podkastu sa TV voditeljem Lavom Pajkićem, u kome su razgovarali o širokom spektru tema, između ostalog o njenoj karijeri, životnim stavovima, ali i deci koja, kako je navela, žive pod pritiskom javnosti.

Bila je prva supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vest o njenoj smrti objavio je Aleksandar Vučić na svom profilu na Instagramu. 

"Večeras je u Beogradu, iznenada, u 56. godini, preminula Ksenija Vučić, majka naše dvoje dece, Danila i Milice, i moja prva supruga. O mestu i datumu sahrane naknadno ćemo obavestiti familiju i prijatelje", piše u Vučićevoj objavi.

Ksenija se novinarstvom bavila, kako je sama rekla, 28 godina. Pre nego što je počela da uređuje i vodi emisiju „Pravac“ na TV Pink radila u časopisu Srpska reč, radiju Fokus i televiziji Studio B.

Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Nikole Gruevskog, Edija Rame, kome je u emisiji pokazala tri prsta.

Vučića je upoznala 1995. na Radio Indeksu. Venčali su se dve godine kasnije, a razišli 2011. Imaju dvoje dece, sina Danila i ćerku Milicu.

O tome kako su se upoznali ispričao je Vučić u intervjuu sajtu „Press Online“ 2010. godine, prenosi Blic.

Ksenija i Aleksandar su se prvi put sreli 1995. godine kada je ona vodila duel između njega i Aleksandra Čotrića iz SPO na Radio Indeksu. Nakon toga ga je zamolila da intervju da i „Srpskoj reči“, listu za koga je u to vreme takođe radila.

On je pristao, pa su nastavili da se viđaju. Kako je Vučić tada ispričao, dugo su šetali, razgovarali i jednostavno se pronašli.

On je, kako prenosi Blic, dodao da su uvek jedno drugo zadirkivali ko je učinio prvi korak. Venčali su se 1997. godine u Novom Sadu. Iste godine Ksenija je rodila sina Danila, a 2002. godine su dobili ćerku Milicu. Vučić je jednom prilikom izjavio da mnogo voli svoju ženu i da „ni zašta na svetu ne bi je menjao“. Dodao je da je „naprosto obožava“, da je veoma suzdržana i umerena, te da ga nikad ne pita gde ide i kada se vraća.

List navodi da je Kseniji 2009. godine postavljena dijagnoza disekcije aorte. Reč je o poremećaju koji podrazumeva cepanje krvnog suda, pri čemu krv ulazi u nastalu pukotinu i izaziva „lažni“ lumen aorte. Nakon neuspešnih tretmana lekovima ona je operisana u Parizu. Operacija je, prema njenim rečima trajala više od deset sati, a četiri dana nije mogla da se probudi iz kome. Zid aorte je rekonstruisan, a Ksenija se uspešno oporavila. 

Нема коментара:

Постави коментар